//Ενημερωτική ημερίδα για τους Κτηνοτρόφους από την Περιφέρεια

Ενημερωτική ημερίδα για τους Κτηνοτρόφους από την Περιφέρεια

Spread the love

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσκαλεί όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής στην ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Αυγούστου, ώρα 13:00 μ.μ. στο LIMNEON RESORT & SPA (4χλμ. Καστοριάς – Αθηνών , Καστοριά).

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των κτηνοτρόφων σχετικά με το έργο COMPLETE, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια ως εταίρος, και η παροχή χρήσιμων συμβουλών για τη πρόληψη της μόλυνσης των ζώων από τον ιό του καταρροϊκού πυρετού μέσα από την καταπολέμηση των σκνιπών. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει παρουσίαση των αιτιών εμφάνισης του ιού και των επιπτώσεών της, της εξέλιξη της νόσου στην περιοχή, καθώς και του σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του. Παράλληλα, θα δοθούν συμβουλές και για άλλες νόσους που απασχολούν το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, καθώς και τρόποι πρόληψης τους.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από κτηνιάτρους του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η ημερίδα εντάσσεται στο έργο με τίτλο “Competitive livestock entrepreneurship and health protection for sustainable rural economic development” (COMPLETE) που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Αλβανία.

Πρόκειται για έργο που στοχεύει στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων που μπορούν να ενσωματωθούν στα συστήματα διαχείρισης των εκτροφών μηρυκαστικών, με σκοπό τη βελτίωση της υγείας και της παραγωγικότητας των ζώων, τη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων με ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος. Εταίροι του προγράμματος είναι ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Κτηνιατρική Σχολή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Τιράνων και το Αλβανικό Ταμείο Ανάπτυξης.

 

Στην ημερίδα θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα πρόληψης κατά της διάδοσης του  Covid-19


Spread the love