//Ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το Καταρροϊκό Πυρετό στην Π.Ε. Καστοριάς – ΦΩΤΟ

Ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το Καταρροϊκό Πυρετό στην Π.Ε. Καστοριάς – ΦΩΤΟ

Spread the love

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τον Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών & Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς και την Κτηνιατρική Υπηρεσία της, στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καστοριάς την Παρασκευή 07/08/2020 και ώρα 12 μ.μ. για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της ασθένειας.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία στους κτηνοτρόφους για τον καταρροϊκό πυρετό και τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να παρθούν.

Ακολούθησε συζήτηση όπου τέθηκαν τα προβλήματα για την αιτία της ασθένειας παρουσία του Περιφερείαρχη κ. Γεώργιου Κασαπίδη.

Ο κος. Κασαπίδης μετά την παρουσίαση της κατάστασης από  τους κτηνιάτρους της υπηρεσίας και αφού άκουσε τους παραγωγούς, ενημέρωσε για τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής σχετικά με τον περιορισμό της ασθένειας και ζήτησε τη στενή συνεργασία των κτηνοτρόφων με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Ταυτόχρονα, παρουσίασε  σχέδιο δράσης για την καταγραφή των ζημιών και των επιπτώσεων της ασθένειας στην παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, με σκοπό την οργανωμένη αποστολή επίσημων δεδομένων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κος Δημήτριος Σαββόπουλος, η Βουλευτής Καστοριάς κα Τελιγιορίδου Ολυμπία, Εκπρόσωπος του Βουλευτή Καστοριάς κου Τζηκαλάγια Ζήση, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κος Μάνος Θωμάς, ο Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού κος Δημήτριος Μόσχος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Δαδαμόγια Κατερίνα, η Κτηνιατρική Υπηρεσία της ΠΕ Καστοριάς και αρκετοί Κτηνοτρόφοι της ΠΕ Καστοριάς


Spread the love