//Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ.κ. Βησσαρίων – ΦΩΤΟ

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ.κ. Βησσαρίων – ΦΩΤΟ

Spread the love

Σύμφωνα µε το τυπικό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαρτίου, στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Ανδρέου και ∆ημητρίου Μαδρίτης η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίωνος.

Εκ προσώπου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, τον ενθρονιζόµενο προσεφώνησε ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιµος.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι θρησκευτικών, διπλωματικών και στρατιωτικών αρχών των χωρών Ισπανίας και Πορτογαλίας.

Στην τελετή απηύθυνε επίσης χαιρετισμό ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μαδρίτης, καρδινάλιος Carlos Osoro. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι θρησκευτικών, διπλωματικών και στρατιωτικών αρχών των χωρών Ισπανίας και Πορτογαλίας

Την Κυριακή 28 Μαρτίου, Β’ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων, ετέλεσε την πρώτη του Θεία Λειτουργία στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό Μαδρίτη.

Να θυμίσουμε ότι ο νέος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε κληρικός στην Καστοριά, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστοριάς κυρό Σεραφείμ.


Spread the love