//Έντονες αντιδράσεις για τα νέα περιοριστικά μέτρα σε Χαλκιδική και Μύκονο

Έντονες αντιδράσεις για τα νέα περιοριστικά μέτρα σε Χαλκιδική και Μύκονο

Spread the love

Μετά τον Πόρο, την Πάρο και την Αντίπαρο, Μύκονος και Χαλκιδική μπαίνουν στη «λίστα» των περιοχών που τίθενται σε μίνι «lock down» για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού.

Όπως είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιάννης Κουφίδης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και μετά το μήνυμα που εστάλη από το 112 και την Πολιτική Προστασία, «δυστυχώς, η τουριστική σεζόν για τη Χαλκιδική έχει τελειώσει».

Ο ίδιος έκανε λόγο για πολλές ακυρώσεις, ενώ περιέγραψε την αγωνία των επισκεπτών της Χαλκιδικής μόλις έλαβαν το σχετικό μήνυμα. «Η Χαλκιδική οικονομικά και τουριστικά έχει καταρρεύσει» είπε.

Η κ. Κωνσταντίνα Σαμψούνη, αντιδήμαρχος Μυκόνου, πρόεδρος Κέντρου Υγείας, σημείωσε την εμπιστοσύνη που έχει στην επιστημονική ομάδα που προτείνει τα μέτρα για τον κοροναϊό. «Κατά την άποψή μου, ορθώς ελήφθησαν τα νέα περιοριστικά μέτρα», είπε η κ. Σαμψούνη και «πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε και να τηρήσουμε τα μέτρα».

Ωστόσο οι επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία είναι μεγάλες. «Επιτακτική είναι η ανάγκη να ληφθούν μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρηματίες» επισήμανε.

Η κ. Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά που οδηγούν σε αποφάσεις για περιοριστικά μέτρα και εξήγησε ότι στόχος των επιστημόνων είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης της μετάδοσης του ιού.

Ενώ μίλησε για τον αγώνα δρόμου που γίνεται για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού. Το εμβόλιο θα έρθει στην Ελλάδα πιθανότατα της Άνοιξη του 2021, τόνισε.

in.gr


Spread the love