//Επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων της Microsoft στην Ελλάδα – Αύριο οι επίσημες ανακοινώσεις

Επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων της Microsoft στην Ελλάδα – Αύριο οι επίσημες ανακοινώσεις

Spread the love

Η επένδυση θα αφορά νέα τεχνολογική υποδομή της εταιρείας που σχετίζεται με τις δραστηριότητες cloud services – Αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις

Μεγάλη επένδυση της Microsoft της οποίας η προστιθέμενη αξία αναμένεται να αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, στην Ελλάδα, αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith.

Οι ανακοινώσεις, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» θα γίνουν από το Μουσείο της Ακρόπολης και η επένδυση θα αφορά στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται με τις δραστηριότητες cloud services.

Η πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή των ρυθμίσεων για τον «Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης» σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου φαίνεται πως σχετίζεται με την εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα η τελική απόφαση της Microsoft ελήφθη πριν δύο εβδομάδες σε συνέχεια συνομιλιών που διεξήγαγαν στελέχη της με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα με το γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η Microsoft έχει ήδη μια πρώτη συνεργασία με την κυβέρνηση στο «project Olympia» που αφορά εφαρμογές augmented reality στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.


Spread the love