//Επιμελητήριο Καστοριάς σε ΟΑΕΔ: Έκρηξη της ανεργίας, η περιοχή οδηγείται σε κοινωνική αποσύνθεση

Επιμελητήριο Καστοριάς σε ΟΑΕΔ: Έκρηξη της ανεργίας, η περιοχή οδηγείται σε κοινωνική αποσύνθεση

Spread the love

Με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή το Εμπορικό Επιμελητήριο Καστοριάς και ο πρόεδρος του Μπάμπης Καραταγλίδης, απευθύνονται στη δίοικηση του ΟΑΕΔ για την κατάσταση που επικρατεί σε θέματα εργασίας στην Καστοριά. Μάλιστα στην επιστολή, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στον τοπικό βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Ζήση Τζηγκαλάγια, τονίζεται ότι η περιοχή οδηγείτε σε συνθήκες κοινωνικής αποσύνθεσης.

Ολόκληρη η επιστολή

Προς: ΟΑΕΔ Διοικητή κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη
κοιν.: Βουλευτή Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αξιότιμε κ. Διοικητά
Η κατάσταση στον τομέα της εργασίας στην Π.Ε. Καστοριάς οδηγείται πλέον σε συνθήκες κοινωνικής αποσύνθεσης.
Τον Οκτώβριο του 2019 στα γραφεία σας με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου κ. Μαλέα Γιώργο και παρουσία του βουλευτή Καστοριάς Ν.Δ. κ. Τζηκαλάγια Ζήση σας εξηγήσαμε την ανάγκη αλλά και τους λόγους ειδικής μέριμνας για την Καστοριά και παρόλο την κατανόηση σας μας αναφέρατε για την δυσκολία υλοποίησης τοπικού προγράμματος.

Τον Φεβρουάριο φέτος το Επιμελητήριο με επιστολή του σε εσάς ( σας επισυνάπτεται εκ νέου) επισήμανε την τραγική κατάσταση που θα επέλθει στον κλάδο της γούνας ( και συνεπώς λόγω της ισχυρής αλληλεξάρτησης που έχει η γουνοποιία, σε όλες τις επιχειρήσεις της Καστοριάς) σας ενημερώσαμε ότι ξεκίνησαν απολύσεις και ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν μαζικές και ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση σας αντιμετωπίζοντας την κατάσταση ως εκτάκτου ανάγκης.

Με μεγάλη μας έκπληξη βλέπουμε σήμερα στην ιστοσελίδα σας, προκηρύξεις 2 ειδικών προγραμμάτων στήριξης. Πρόγραμμα για 500 ανέργους στην Περιφέρεια Ηπείρου και Πρόγραμμα για 1.100 ανέργους, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προϋπολογισμών 3.150.000,00 € και 7.150.000,00 €.

Το Επιμελητήριο Καστοριάς μετά από διεξοδικές αναλύσεις προβλέπει νέες εκατοντάδες απώλειες θέσεων εργασίας και εκτίναξη της ανεργίας εως τον Οκτώβριο. Η περιοχή μας που ήδη είχε τεράστια προβλήματα και που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα της πανδημίας του κορωνοϊού (αδίκως), με τον κλάδο της γούνας σε πλήρη αδρανοποίηση και διαπιστώνοντας πλέον την δυνατότητα σας για προκηρύξεις τοπικών προγραμμάτων είναι ζήτημα επιβίωσης η άμεση προκήρυξη προγράμματος για την Καστοριά.

Ελπίζουμε για την ανταπόκριση σας στην κραυγή αγωνίας μας.


Spread the love