//Επίσκεψη της Μαρίας Αντωνίου στο κέντρο δεδομένων «Balkan Gate» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη της Μαρίας Αντωνίου στο κέντρο δεδομένων «Balkan Gate» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

Spread the love

Το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο Data Center στην Βόρεια Ελλάδα επισκέφθηκε η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού, Μαρία Αντωνίου.

Η κ. Αντωνίου περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από τον CEO της Lancom LTD, Γιώργο Νώλη για το όραμα και την φιλοσοφία της επένδυσης.

Το κέντρο δεδομένων «Balkan Gate» στην περιοχή του Καλοχωρίου στη  Θεσσαλονίκη επιδιώκει να αλλάξει την στρατηγική τοποθέτηση της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Θεσσαλονίκης, στον παγκόσμιο χάρτη των τηλεπικοινωνιών και των Data Center υπηρεσιών.

Πρόκειται για το πρώτο και μεγαλύτερο carrier neutral και πιστοποιημένο TIER III Κέντρο Δεδομένων στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο με στοχευμένες κινήσεις θα επαναπατρίσει το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών data που βρίσκονται αποθηκευμένα σε χιλιάδες servers σε Data Centers του εξωτερικού.

Το Data Center, στην αρχική του φάση καλύπτει εμβαδόν 2.500 τετραγωνικών μέτρων και στην πλήρη ανάπτυξη του, προβλέπεται να καλύψει εμβαδόν 10.000 τετραγωνικών μέτρων.

Ένα ακόμη ελληνικό success story, που συνεισφέρει στην αναπτυξιακή προοπτική της Β. Ελλάδας, καθώς δημιουργούνται πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή.

Το κέντρο απορροφά μεγάλο ποσοστό αποφοίτων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας, νέους και εξειδικευμένους επιστήμονες πληροφορικής. Ήδη απασχολεί 72 άτομα σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και ευελπιστεί να φτάσει τα 100.

Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου:

«Ως Κυβέρνηση στηρίζουμε τις καινοτόμες επιχειρήσεις, που επενδύουν στα ελληνικά μυαλά και ενισχύουν την εξωστρέφεια της χώρας μας. Η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν σημαντικό κόμβο διασύνδεσης, όπου ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ο παράγοντας κλειδί που επιταχύνει την ανάπτυξη, αξιοποιώντας τη γεωπολιτική θέση της χώρας και την ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της. Μία ακόμη επένδυση, που μεταφράζεται σε ψήφο εμπιστοσύνης στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε η χώρα μας να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας της».

 O κ. Γιώργος Νώλης, CEO της Lancom δήλωσε σχετικά:

«Το Balkan Gate διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής πύλης των Βαλκανίων. Η γεωστρατηγική θέση του στη Θεσσαλονίκη και ο καινοτόμος σχεδιασμός του επιπέδου TIER III, το καθιστούν μοναδική επιλογή για κάθε οργανισμό και επιχείρηση που επιδιώκει αδιάλειπτη λειτουργία και πολλαπλές επιλογές διασύνδεσης τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ανάπτυξη συνεχίζεται, με την κατασκευή του τέταρτου data center μας, το Balkan Gate Κρήτης, που φιλοδοξεί να αποτελέσει τη Νοτιοανατολική τηλεπικοινωνιακή πύλη της Ευρώπης. Η Lancom καθίσταται πλέον η μόνη Ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία, που συνδυάζει “Made In Greece”, enterprise class υπηρεσίες Cloud, τηλεπικοινωνιών και data center. Παρέχει τις πλέον ολοκληρωμένες και ανταγωνιστικές ICT λύσεις σε πάνω από 1.250 μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και δημόσιους οργανισμούς. Χαιρετίζουμε την έμπρακτη υποστήριξη της Κυβέρνησης στο Ελληνικό Επιχειρείν, καθώς και στη συλλογική προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας».

 


Spread the love