//Έρχεται η τηλεοπτική σειρά για τον Άγιο Παΐσιο – Δείτε το τρέιλερ

Έρχεται η τηλεοπτική σειρά για τον Άγιο Παΐσιο – Δείτε το τρέιλερ

Spread the love

Η ζωή του Αγίου Παϊσίου γίνεται τηλεοπτική σειρά η οποία πιθανότατα θα προβληθεί στο Cosmote TV ή και το Πεμπτουσία TV και θα αποτελείται από δύο κύκλους. Μια μεγάλη παραγωγή για τον Αγιορείτη Μοναχό, που ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας το 2015.

Η τηλεοπτική σειρά του Αγίου Παϊσίου είναι Ελληνοκυπριακής παραγωγής

Ο Άγιος Παΐσιος, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στις 25 Ιουλίου του 1924. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1924 η οικογένεια Εζνεπίδη, μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο στον Πειραιά. Στη συνέχεια πήγε στη Κέρκυρα, όπου και τακτοποιήθηκε προσωρινά στο Κάστρο. Στην Κέρκυρα η οικογένειά του έμεινε ενάμιση χρόνο.

Έπειτα μεταφέρθηκαν στην Ήπειρο, συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα και κατέληξαν στη Κόνιτσα. Ο μικρός Αρσένιος έζησε τα περισσότερα χρόνια του βίου του στην Κόνιτσα. Εκεί τελείωσε το δημοτικό σχολείο και πήρε το απολυτήριο του με βαθμό οκτώ και διαγωγή «εξαίρετη».

Ο Άγιος Παϊσιος αρχικά μόνασε στην Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου (δείτε το video στο τέλος του άρθρου). Η Μονή βρίσκεται σε μια από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες της χώρας μας, στη χαράδρα του Αώου. Ανάμεσα στις απότομες πλαγιές της Τύμφης (υψ. 2497 μ.) και της Τραπεζίτσας (υψ. 2024 μ.).

Παραγωγή – Γυρίσματα

Πρόκειται για μια παραγωγή μεγάλης εταιρείας του κλάδου και τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες της περιοχή, ενώ κάποια από αυτά πραγματοποιήθηκαν και στην Καστοριά και συγκεκριένα στα Κορέστεια.. Αξιοποιώντας και προβάλλοντας την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τόπου.

Την σειρά σκηνοθετεί ο Στάμος Τσάμης (Βασιλιάδες, Μπρούσκο, Τατουάζ), ενώ πρωταγωνιστούν Έλληνες και Κύπριοι ηθοποιοί. Όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Σμαράγδα Σμυρναίου, η Χριστίνα Παυλίδου, ο Δημήτρης Δρόσος και ο Δημήτρης Σμυρναίου.


Spread the love