//Έρευνα ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ: Παταγώδης απόρριψη του εμβολίου από τις νέες ηλικίες της ΠΕ Καστοριάς

Έρευνα ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ: Παταγώδης απόρριψη του εμβολίου από τις νέες ηλικίες της ΠΕ Καστοριάς

Spread the love

Παταγώδης δείχνει να είναι η απόρριψη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού από τον κόσμο της περιφερειακής ενότητας της Καστοριάς, σύμφωνα με άτυπη έρευνα που διενήργησε ο ditikostipos.gr με το ποσοστό άρνησης για το εμβόλιο να ξεπερνά το 70%..

Η έρευνα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ditikostipos.gr) διεξήχθει από 2 Δεκεμβρίου μέχρι και χθες Κυριακή 6 Δεκεμβρίου. Συνολικά ρωτήθηκαν 302 άτομα ηλικίας από 18 εώς 50 ετών περίπου μέσω των social media με προσωπικές συνεντεύξεις σε χώρους εργασίας (σούπερ μάρκετ, καταστήματα με delivery και  take way κ.α) καθώς και μέσω τηλεφώνου, προκειμένου να διαπιστώσουμε τουλάχιστον στις νεαρές ηλικίες της περιοχής, την απήχηση της ανακοίνωσης του εμβολίου.

Να σημειωθεί επίσης, ότι τα άτομα ήταν κυρίως από τις πόλεις του Άργους Ορεστικού και της Καστοριάς, άνδρες και γυναίκες. Το μορφωτικό του επίπεδο εκτείνεται από απλούς αποφοιτους λυκείων, φοιτητές, αποφοίτους επαγγελματικών σχολών, πτυχιούχους πανεπιστημίων, εργάτες διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και άνεργοι και άτομα που δεν ολοκλήρωσαν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στην ερώτηση μας αν θα κάνετε το εμβόλιο οι απαντήσεις που λάβαμε διαμορφώνεται ως εξής:

72% ΟΧΙ

22% ΝΑΙ

6% ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΑ – ΕΙΜΑΙ ΥΠΟ ΣΚΕΨΗ

Σύμφωνα με την έρευνα μας, οι λόγοι της απόρριψης είναι διάφοροι. Σε άλλους είναι ένας, ενώ για άλλους είναι ποικίλοι. Συνοψίζοντας οι λόγοι της απόρριψης του εμβολίου έχουν να κάνουν με ότι οι περισσότεροι το θεωρούν ως μια βεβιασμένη κίνηση, για την οποία δεν αισθάνονται σίγουροι ότι δεν θα έχουν άλλα προβλήματα με την υγεία τους. Φυσικά δεν λείπουν σε πολύ μικρό ποσοστό και οι απαντήσεις που κινούνται στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας και έχουν να κάνουν με το ”περίφημο” τσιπ το οποίο θα εμφυτευθεί στους ανθρώπους για τον έλεγχο τους. Ακόμα σε κάποιες απαντήσεις αναφέρθηκαν και η σχέση εμβολίου και δικτύου 5G. Κοινός παρονομαστής πάντως όλων των αρνητικών απαντήσεων ήταν ο φόβος και η αβεβαιότητα.

Για όσους ακόμα δεν έχουν λάβει απόφαση αν θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο οι απαντήσεις έχουν να κάνουν περίπου με τους ίδιους προβλματισμούς με όσων έχουν αποφασίσει να αρνηθούν να το κάνουν. Κατά την διάρκεια της έρευνας μας, δεν θέσαμε το ερώτημα αν η απόφαση τους έχει να κάνει είτε το εμβόλιο είναι υποχρεωτικό, είτε είναι εθελοντικό.

Φυσικά η έρευνα μας δεν αποτελεί μια επίσημη έρευνα με όλα τα μέσα διασφάλισης που διαθέτει μια δημοσκοπική εταιρεία, αλλά μια καταγραφή που κατά την γνώμη μας πιστεύουμε πως τα ευρήματα μας σε δημοσιογραφικό επίπεδο παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για αυτό και τα παραθέτουμε, προσπαθώντας να τα συλλέξουμε με μεγάλη προσοχή. Επίσης τονίζουμε πως η έρευνα μας επικεντρώνεται  σε νέες ηλικίες μέχρι 50 ετών. Αυτό σημαίνει ότι απουσιάζει πλήρως η ηλικιακή ομάδα της λεγόμενης τρίτης ηλικίας, που ίσως να έδινε άλλη διάσταση στο αποτέλεσμα.


Spread the love