//Εργασία: Νέα πραγματικότητα για χιλιάδες εργαζόμενους – Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας οι νέοι

Εργασία: Νέα πραγματικότητα για χιλιάδες εργαζόμενους – Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας οι νέοι

Spread the love

Αντιμέτωποι με την ανεργία βρίσκονται οι νέοι άνθρωποι, καθώς, στο περιβάλλον της πανδημίας, οι θέσεις εργασίας λιγοστεύουν και οι ευκαιρίες σπανίζουν.

Μία νέα εργασιακή πραγματικότητα καλούνται να αντιμετωπίσουν χιλιάδες εργαζόμενοι.

Εκ περιτροπής απασχόληση, αναστολή συμβάσεων εργασίας, τηλεργασία και μισές αποδοχές, είναι το νέο σκηνικό που δημιουργεί ο κοροναϊός.

Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για τους άνεργους. Όπως λέει στην κάμερα του MEGA η Κική… μόνο κλειστές πόρτες βρίσκει, αφού λόγω της πανδημίας, οι εργοδότες πιο εύκολα απολύουν, παρά προσλαμβάνουν νέους εργαζομένους.

«Πιστεύω σίγουρα θα χαθούν θέσεις εργασίας ειδικά μες τον περιορισμό που έχουν κάνει με τα μαγαζιά που έχουν κάνει μέχρι τις 12 θεωρώ ότι πολλά νέα παιδιά θα χάσουν τα μεροκάματά τους. ψάχνω δουλειά αλλά θα είναι πάρα πολύ δύσκολα με αυτήν την κατάσταση να σε προσλάβει κάποιος. Θεωρώ είναι πιο εύκολο να απολύσει παρά σε προσλάβει» ανέφερε η Κική.

Την ίδια κατάσταση βιώνει και ο Ορέστης Περάκης ο οποίος είναι φοιτητής και ψάχνει δουλειά μερικής απασχόλησης για να βγάζει το χαρτζιλίκι του.

«Τα μαγαζιά δεν έχουν κόσμο δεν έχουν κίνηση οπότε δεν προσλαμβάνουν, άρα δεν παίρνουν κόσμο» τόνισε ο Ορέστης Περάκης.

Λόγω της δυσμενούς κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκταθούν όλα τα επιδόματα που έληξαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για δύο μήνες. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά και για τους δύο μήνες οι άνεργοι θα λάβουν 800€.

Την ίδια ώρα νέα μέτρα – ανάχωμα στην ανεργία και τις απολύσεις προωθεί η κυβέρνηση με το σχετικό νομοσχέδιο να κατατίθεται στη Βουλή μέσα στα επόμενα 24ωρα.


Spread the love