//Εργασίες ασφαλτόστρωσης επαρχιακών δρόμων από τον δήμο Γρεβενών – ΦΩΤΟ

Εργασίες ασφαλτόστρωσης επαρχιακών δρόμων από τον δήμο Γρεβενών – ΦΩΤΟ

Spread the love

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Χρήστος Τριγώνης βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Αυγούστου 2020 στην Κοινότητα Αγίου Γεωργίου όπου παρακολούθησαν από κοντά τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που ξεκίνησαν από την ανάδοχο εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ, στον νέο δρόμο που θα συνδέει το χωριό με τις Κοινότητες Ελευθέρου και Μικρού Σειρηνίου.

Μετά τις απαιτούμενες ενέργειες που έγιναν τους τελευταίους μήνες για τη συντήρηση και βελτίωση του αγροτικού αυτού οδικού δικτύου που περιελάμβαναν έργα διαπλάτυνσης, διάνοιξης και τεχνικών, το έργο βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του καθώς η τοποθέτηση του ασφαλτοτάπητα αποτελεί το τελικό στάδιο των σχετικών εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω έργο, που εκτελείται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών, θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στους πολλούς γεωργούς και κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθώς η πρόσβαση στα χωράφια και τις μονάδες τους θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Επίσης, ο νέος δρόμος θα συμβάλλει καθοριστικά στην καλύτερη σύνδεση των Γρεβενών με το Βόιο ενώ βελτιώνεται σε σημαντικό βαθμό και η επικοινωνία μεταξύ των τριών χωριών.

Το συγκεκριμένο έργο, με προϋπολογισμό που αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αποτελεί ένα μόνο σκέλος των κομβικών παρεμβάσεων που προχωρά με γοργούς ρυθμούς η Δημοτική Αρχή των Γρεβενών σε ολόκληρο τον Δήμο και οι οποίες θα βοηθήσουν στην αρτιότερη μετακίνηση των πολιτών και στη ορθότερη μεταφορά των ντόπιων προϊόντων.

Δράσεις συνεχείς, που βελτιώνουν αισθητά την οικονομία και την ποιότητα ζωής στον τόπο μας, ενισχύοντας δυναμικά τον πρωτογενή τομέα και τις αναπτυξιακές του προοπτικές, όπως έχει δεσμευθεί ο Δήμος Γρεβενών απέναντι στην τοπική κοινωνία.

 

 


Spread the love