//Ερντογάν για Σύνοδο Κορσικής: Είμαστε πολύ μεγάλοι, δεν μπορείτε να μας φάτε

Ερντογάν για Σύνοδο Κορσικής: Είμαστε πολύ μεγάλοι, δεν μπορείτε να μας φάτε

Spread the love

Με αναδημοσίευση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter μιας παλιάς του δήλωσης, από την εποχή μάλιστα που ήταν ακόμα δήμαρχος, απάντησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο αυστηρό μήνυμα της διάσκεψης των ηγετών των χωρών της Μεσογείου, προς την Άγκυρα, αλλά και στις σκληρές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

Φαίνεται πως ο Ερντογάν θεωρεί πως τα tweets του είναι διαχρονικά γι΄αυτό και τα ποστάρει τόσα χρόνια μετά και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία.

«Υπάρχει ένα τραπέζι λύκων που ετοιμάζεται. Εσείς οι λύκοι δεν θα καταφέρετε να μας φάτε είμαστε πολύ μεγάλοι», είχε πει τότε απευθυνόμενος στους Κεμαλιστές. Τώρα χρησιμοποίησε αυτή τη φράση για τη Σύνοδο της Κορσικής.

Αλαζονικές οι δηλώσεις Μακρόν

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, η Τουρκία κατήγγειλε ως «αλαζονικές» τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επέκρινε τις ενέργειες της Αγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο και τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο» τα συμφέροντα της Ευρώπης.

«Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε για μία ακόμη φορά αλαζονικές δηλώσεις, με ένα παλιό αποικιοκρατικό αντανακλαστικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία προστίθεται ότι ο αρχηγός του γαλλικού κράτους «ενθαρρύνει τις εντάσεις και θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ο Μακρόν αποτυγχάνει όταν στηρίζει το PKK στη Συρία, τον Χάφταρ στη Λιβύη και την Ελλάδα

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» Ομέρ Τσελίκ είπε: «Η δήλωσή του παραπέμπει στο αποικιακό παρελθόν της Γαλλίας. Επέλεξε να αναφερθεί στον πρόεδρο Ερντογάν και όχι συνολικά στην Τουρκία.

Συνηθίζουν αυτοί οι ηγέτες να δείχνουν ψεύτικη συμπάθεια για να εκμεταλλευτούν ανθρώπους. Στην πραγματικότητα στοχεύουν στους πατριώτες ηγέτες».

Στο τέλος απηύθυνε και μία βαριά κατηγορία στο Γάλλο πρόεδρο: «Ο Μακρόν αποτυγχάνει όταν στηρίζει το PKK στη Συρία, τον Χάφταρ στη Λιβύη και την Ελλάδα στη Μεσόγειο. Θα λάβει όμως τις απαντήσεις που του πρέπουν» τόνισε χαρακτηριστικά.


Spread the love