//Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Κρυσταλλοπηγή

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Κρυσταλλοπηγή

Spread the love

Οι Βουλευτές Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, Καλλιόπη Βέττα και Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας με θέμα: “Απουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής”.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι μετά από 3 μήνες υποτίμησης του κινδύνου και αναζωπύρωσης της πανδημίας η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα με προχειρότητα χωρίς στρατηγική και ενιαία κριτήρια για τον υγειονομικό έλεγχο των επισκεπτών. Η επιλεκτική αυστηρότητα για συγκεκριμένες πύλες εισόδου ούτε βοηθά ούτε θωρακίζει αποτελεσματικά τη χώρα. Για ακόμα μια φορά έχουμε αλλοπρόσαλλα μηνύματα και μέτρα που προκαλούν σύγχυση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα διαφορετικά μέτρα και πρωτόκολλα σε πύλες εισόδου και μάλιστα από την ίδια χώρα. Με το υπ΄ Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 49625 από 4/8/2020 Φ.Ε.Κ., προβλέπονται μέτρα για τη λειτουργία του συνοριακού σημείου ελέγχου Κακαβιάς πουθενά όμως στο Φ.Ε.Κ. αλλά και στις ανακοινώσεις, δεν αναφέρεται πώς θα λειτουργήσει το έτερο εν λειτουργία σημείου εισόδου από την Αλβανία, αυτό της Κρυσταλλοπηγής.

Όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τ.Δ.Ε. Κρυσταλλοπηγής, είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει μεταβεί ποτέ κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και δεν υφίσταται κανένας υγειονομικός έλεγχος στους διερχόμενους. Επιπρόσθετα, αφού δεν υπάρχει κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ, οι Αστυνομικοί έχουν επιφορτιστεί αποκλειστικά με τον έλεγχο της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, χωρίς να διαθέτουν καθόλου σχετικό εξοπλισμό και «σκανάρουν» τις φόρμες PLF με τα προσωπικά τους κινητά, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά.

Κατόπιν των ανωτέρω οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς με ποια κριτήρια εφαρμόζουν διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα σε διαφορετικές πύλες εισόδου της χώρας και αν προτίθενται να προβούν στον απαιτούμενο σχεδιασμό ώστε να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση. Επίσης ζητούν να σταλεί άμεσα υγειονομικό κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. στην Κρυσταλλοπηγή για την διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων ώστε να εξασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια των Αστυνομικών και της ελληνικής κοινωνίας.


Spread the love