//Έτοιμες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Εορδαίας ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Έτοιμες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Εορδαίας ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Spread the love

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές, σε μία έναρξη που δεν θα μοιάζει με καμία μέχρι τώρα.

Στα πλαίσια της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και της προστασίας της δημόσιας υγείας ο Δήμος Εορδαίας, κατόπιν συνεννόησης με τους διευθυντές, πραγματοποίησε προληπτικές απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία. Παράλληλα στους αύλειους χώρους των σχολείων ολοκληρώθηκαν, από συνεργεία του Τμήματος Πρασίνου, εργασίες  κοπής χόρτων, κλαδέματος δένδρων και καθαρισμού, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα και να είναι έτοιμοι όλοι οι περιβάλλοντες χώροι την 14η Σεπτεμβρίου όπου και ξεκινούν τα μαθήματα. Ακόμα υπήρξε σχολαστική καθαριότητα των εσωτερικών χώρων των κτιρίων από τις σχολικές καθαρίστριες, με την πλήρη τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

Επίσης το διάστημα του καλοκαιριού έχουν πραγματοποιηθεί πολλές παρεμβάσεις για την βελτίωση των υποδομών των σχολείων, όπως ασφαλτοστρώσεις και αποκαταστάσεις καθιζήσεων στους αύλειους χώρους, συντηρήσεις στεγών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ενώ ολοκληρώνονται μέχρι αύριο-τόσο στην πόλη της Πτολεμαΐδας όσο και σε κάθε Κοινότητα του δήμου-οι εργασίες διαγράμμισης όλων των διαβάσεων πεζών που βρίσκονται έξω από τα σχολικά κτίρια και συμβάλλουν στην ασφαλή πρόσβαση και αποχώρηση των μαθητών από αυτά.

Να σημειωθεί ότι πριν το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένονται οι μάσκες και τα παγούρια που προμηθεύτηκε και θα διανείμει η Κ.Ε.Δ.Ε., κατόπιν χρηματοδότησης του ΥΠ.ΕΣ. και θα παραδοθούν στον εκάστοτε διευθυντή κάθε σχολείου, από τους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου μας, αμέσως μετά την παραλαβή τους. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Εορδαίας έχει προχωρήσει, μέσω των Σχολικών επιτροπών, σε προμήθεια και διανομή αντισηπτικών υγρών και ειδών απολύμανσης προς όλα τα σχολεία, ενώ διένειμε συσκευασίες με αντισηπτικά μαντηλάκια για να δοθούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο Δήμος Εορδαίας σε μία σχολική χρονιά η οποία ξεκινάει και θα διεξαχθεί δυστυχώς υπό την σκιά μιας παγκόσμιας πανδημίας, θα κάνει ότι χρειάζεται για να συνδράμει από πλευράς του στην προσπάθεια δημιουργίας ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της περιοχής μας.

Θέλουμε να ευχηθούμε στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους κηδεμόνες υγεία, δύναμη και πίστη για την επίτευξη των στόχων τους. Καλή σχολική χρονιά!


Spread the love