//Εξέλιξη έργων ΠΕ Κοζάνης σε Εορδαία, Βόιο και Σέρβια

Εξέλιξη έργων ΠΕ Κοζάνης σε Εορδαία, Βόιο και Σέρβια

Spread the love

Οι διαδικασίες για σημαντικά έργα προχωράνε στην ΠΕ Κοζάνης, κατόπιν των εισηγήσεων της αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κατερίνας Δαδαμόγια, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΔΜ της 23ης Αυγούστου 2022.

Η αντιπεριφερειάρχης εισηγήθηκε την έγκριση της δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης των έργων «Αποκατάσταση δομήματος αρχοντικού Μανούση Δούκα- Τζατζα στη Σιάτιστα» προϋπολογισμού  932.000 ευρώ και  «Επείγουσες στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βλάστης», προϋπολογισμού 334.000 ευρώ.

Επίσης εισηγήθηκε τη συνέχιση των διαδικασιών για τα μεγάλα έργα αποχέτευσης λυμάτων του Δήμου Εορδαίας και πιο συγκεκριμένα:

  • την έγκριση δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για το έργο «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Καρυοχωρίου και ΚΑΑ μεταφοράς λυμάτων στην ΕΕΛ Πτολεμαΐδας οικισμών Καρυοχωρίου και Αγίου Χριστοφόρου» προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ.
  • την έγκριση 1ου Πρακτικού (προσωρινός ανάδοχος) για το έργο «Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Προαστείου και Ασβεστόπετρας και εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων οικισμών Ασβεστόπετρας και Προαστείου στον κόμβο νότιας εισόδου Πτολεμαΐδας», προϋπολογισμού 2.730.000 ευρώ.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ανάθεσης για το έργο «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός του αρδευτικού έργου Μεσιανής Δήμου Σερβίων της ΠΕ Κοζάνης», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ περίπου, με την έγκριση του 2ου πρακτικού (οριστική επιλογή αναδόχου).

Η περιφερειακή Αρχή, πιστή στις δεσμεύσεις της, δρομολογεί και εκτελεί σημαντικά έργα στην ΠΕ Κοζάνης, σχετιζόμενα τόσο με βασικές υποδομές όσο και με τη διαφύλαξη και προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Spread the love