//Εξοργισμένος ο κόσμος της Καστοριάς με το «αόρατο» κρούσμα – Δεν θα στιγματιστούμε πάλι!

Εξοργισμένος ο κόσμος της Καστοριάς με το «αόρατο» κρούσμα – Δεν θα στιγματιστούμε πάλι!

Spread the love

Μετά την αναστάτωση ήρθε η οργή… αναφορικά με το δημοσίευμα και το ρεπορτάζ που μετέδωσε χθες το βράδυ, ο πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, σύμφωνα με το οποίο, απο τα 15 νέα κρούσματα που καταμετρήθηκαν στη χώρα, το ένα παρουσιάστηκε στην Καστοριά.

Από τα σύννεφα έπεσαν αυτοδιοικητικοί φορείς και ο ιατρικός κόσμος στην Καστοριά, καθώς κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξη νέου κρούσματος στην περιοχή, ούτε καν ύποπτου, δηλαδή ασθενούς που παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοια με αυτά του covid-19. Δίκαια εξοργίστηκε ο κόσμος, καθώς ο νομός της Καστοριάς, ταλαιπωρήθηκε έντοντα από αυτήν την υπόθεση και άνοιξε πληγές, που κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει πότε θα επουλωθούν. Μάλιστα και δίκαια η κα Χρυσούλα Κυρατζή στο ενημερωτικό site aboutkastoria.gr μιλά για επιστροφή στον στιγματισμό, ενώ υπογραμμίζει «Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης, μια ανάσα πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που θα αποτελούσε crash test για τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό της περιοχής. Αντιλαμβανόμαστε επίσης την ανασφάλεια που σκορπίζεται αυθόρμητα στην κοινωνία μας που ακόμα παλεύει να αφήσει πίσω της τις γκρίζες ημέρες της καραντίνας. Απαιτούνται άμεσες απαντήσεις, καθώς η τοπική κοινωνία δεν έχει άλλη υπομονή για πιθανότητες και «ασφαλείς πληροφορίες» και ο Νομός στιγματίζεται για άλλη μια φορά χωρίς να γνωρίζουμε αν πρόκειται για fake news  ή βασίζεται σε αληθή στοιχεία το ρεπορτάζ ενός πανελλαδικού ΜΜΕ της εμβέλειας του Skai.»

Θα πρέπει κάποια στιγμή οι της Αθήνας και κυρίως οι συνάδερφοι δημοσιογράφοι, να καταλάβουν πως δεν μπορούν να κάνουν λόγο με περίσσια άνεση, μοιράζοντας κρούσματα ή οτιδήποτε άλλο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που προκαλούν, αρχικά στην ψυχολογία των πολιτών, αλλά και σε κάθε τομέα της τοπικής ζωής, από την στιγμή πως, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Καστοριά, ούτε καν ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώνει την ύπαρξη κρούσματος από τα κινητά του συνεργεία.

Θα πρέπει να λάβουν καλά υπ όψιν του, ότι η Καστοριά υπέφερε πολύ και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, τήρησε σχολαστικά τα μέτρα που επιβλήθκαν για την διαφύλαξη της υγείας. Αν μη τι άλλο, δείξτε λίγο σεβασμό ή έστω δώστε όλες τις πληροφορίες για το κρούσμα που επικαλείστε!

Η υπομονή στο σύνολο των πολιτών της Καστοριάς, έχει εξαντληθεί!


Spread the love