Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στην Φλώρινα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού.
Συγκεκριμένα, χθες (31-10-2020) το μεσημέρι στη Φλώρινα, 24χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι, μετά από ηλεκτρονική αγγελία του για πώληση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του, ο 28χρονος επικοινώνησε μαζί του για την αγορά του οχήματος και τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους το παρέλαβε, χωρίς ωστόσο να έχει καταβάλει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό των -4.500- ευρώ.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για απάτες μέσω αγοραπωλησίας οχημάτων:
Οι δράστες χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές μεθοδολογίες (modus operandi), που περιγράφονται ως ακολούθως:
α) Οι δράστες εμφανίζονται ως υποψήφιοι αγοραστές οχημάτων