//Γ.Δασταμάνης: «Απαιτούνται γενναία μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας δημοσίων κτιρίων και κατοικιών»

Γ.Δασταμάνης: «Απαιτούνται γενναία μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας δημοσίων κτιρίων και κατοικιών»

Spread the love

Την ανάγκη υιοθέτησης «πράσινων» πολιτικών από μεριάς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την απαραίτητη πάντα στήριξη και συνεργασία της Πολιτείας, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γρεβενών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δασταμάνης στην ενημερωτική ημερίδα “Η Προσαρμογή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κλιματική Αλλαγή” που έλαβε χώρα την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 στην Κοζάνη, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου LIFE-IP AdaptInGR (www.adaptivegreece.gr).

 

O κ.Δασταμάνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «για τη Δυτική Μακεδονία της βίαιης απολιγνιτοποίησης, απαιτούνται γενναία μέτρα, που θα αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας δημοτικών και δημοσίων κτηρίων, αλλά και κατοικιών», συμβάλλοντας ταυτόχρονα «στην αποκλιμάκωση και αντιστροφή των επιβαρυντικών παραγόντων που ενισχύουν την κλιματική αλλαγή», όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.

 

Ο Δήμαρχος Γρεβενών, αναφέρθηκε επίσης στην απαραίτητη αλλαγή της νομοθεσίας που επιβάλλεται να γίνει αναφορικά με τον καθαρισμό ρεμάτων, ποταμών και οικοπέδων, «ώστε το θεσμικό πλαίσιο να είναι σύγχρονο και ευέλικτο», με την παράλληλη, όπως είπε, «δημιουργία σύγχρονων δομών εκ μέρους των Δήμων και εξοπλισμού τους με σύγχρονα μέσα».

 

«Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της γενιάς μας. Μια αλλαγή χωρίς προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία. Και αυτό σημαίνει ότι το μέλλον πρέπει να το δημιουργήσουμε για να το ζήσουμε», δήλωσε στο τέλος ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας.


Spread the love