//Γράμμουστα: Έγιναν τα «Κατεβάσματα» – Στο Άργος Ορεστικό ξανά η Παναγία Οδηγήτρια – ΦΩΤΟ

Γράμμουστα: Έγιναν τα «Κατεβάσματα» – Στο Άργος Ορεστικό ξανά η Παναγία Οδηγήτρια – ΦΩΤΟ

Spread the love

Η ηρωική Γράμμουστα, γιόρτασε και φέτος το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, μερά κατά την οποία πραγματοποιούντα τα λεγόμενα «Κατεβασμάτα» της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας.

Ολοκληρώθηκε και φέτος η παραμονή της θαυμαστής Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας της Γραμμουστιανής, στη μαρτυρική Γράμμουστα. Χθες Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εορτασμού του Γενεθλίου της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκαν τα «Κατεβάσματα» της εικόνας της Παναγίας, η οποία βρισκόταν εκεί από αρχές Αυγούστου, όπως κάθε χρόνο, για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, κατά την συνήθεια εδώ και δεκαετιών, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της κοινότητας.

Προηγήθηκε, μέσα σε πλήρως κατανυκτικό κλίμα, πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν οι λιγοστοί κάτοικοι που διαμένουν, μέχρι πριν τον χειμώνα, στην κοινότητα. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε και Αρτοκλασία με φροντίδα της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Άργους Ορεστικού, που συνήθως τέτοια μέρα βρίσκονται εκεί, προκειμένου να μεταφέρουν οι ίδιες την θαυματουργή εικόνα στο Άργος Ορεστικό. Φέτος όμως δεν κατέστη δυνατή η εκεί παρουσία τους.

Μετά το περάς των Ιερών Ακολουθιών, έγινε η έξοδος της Ιεράς Εικόνας, η επιβίβαση της σε όχημα, προκειμένου να «κατέβει» στο Άργος Ορεστικό. Οι λιγοστοί κάτοικοι, με βαθια συγκινήση, την αποχειρέτησαν ακόμα και εντός του οχήματος, με την ευχή και του χρόνου να αξιωθούν για τα «Ανεβάσματα» της Παναγίας στη Γράμμουστα, με υγεία προτίστως και με χαρές για όλους!

Ήδη η εικόνα, από χθες το απόγευμα έχει τοποθετηθεί ξανά, στο προσκυνητάρι της στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού.

 

 


Spread the love