//Γρεβενά: Αγνοούμενοι και τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας – Έρευνες από ΕΜΑΚ – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γρεβενά: Αγνοούμενοι και τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας – Έρευνες από ΕΜΑΚ – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Συναγερμός στην περιοχή Ιτέα των Γρεβενών, καθώς λίγο πριν από τις 9 το πρωί σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο δυναμίτιδας. Πληροφορίες του ethnos.gr κάνουν λόγο για τρεις αγνοούμενους αλλά και δύο τραυματίες στο κτίριο που σημειώθηκε η έκρηξη. Ήδη στο σημείο έχει φτάσει η ΕΜΑΚ και δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν φύγει από το σημείο και είναι ασφαλείς. Η έκρηξη φαίνεται πως έχει γίνει στην μονάδα παραγωγής, ενώ από το συνολικό συγκρότημα έχει καταστραφεί ένα κτίριο και στο σημείο υπάρχουν πυκνοί καπνοί.

Ο Πύραρχος κ. Καλαΐδόπουλος μίλησε για «κρανίου τόπο» στο σημείο και τόνισε ότι όλη η μονάδα παραγωγής έχει ισοπεδωθεί εντελώς. «Υπάρχουν κομμάτια από σάρκες» ανέφερε. Για τους τραυματίες ανέφερε ότι πρόκειται για έναν σεκιούριτι που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ από την έκρηξη και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο και πιθανότατα να υπάρχει και ένας δεύτερος τραυματίας που δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε στο OPEN ότι οι πληροφορίες μιλούν για τρεις αγνοούμενους και σημείωσε ότι πριν από περίπου 10 ημέρες στην περιοχή ακούστηκε ακόμα μία έκρηξη που ανησύχησε τους κατοίκους των Γρεβενών, αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι συνδέεται με το ίδιο εργοστάσιο.

Επιτόπου στο σημείο της έκρηξης έφτασαν άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γρεβενών, δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, η αστυνομία προκειμένου να ελέγξουν αν υπάρχουν κάποιοι εγκλωβισμένοι αλλά και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ.

Ποιο είναι το εργοστάσιο
Πρόκειται για την Ελληνική Τεχνολογία Εκρηκτικών (ΕΛΤΕΚ) η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών. Παράγει εκρηκτικές ύλες για κάθε είδους υπέργειου ή υπόγειου τεχνικού έργου.

Από το 2016 με την είσοδο νέων ισχυρών επενδυτών το 2016 η ΕΛΤΕΚ αποτελεί σήμερα την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας εκρηκτικών υλών στα Βαλκάνια. Διαθέτει μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 σύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών και ένα σύγχρονο και πιστοποιημένο στόλο φορτηγών αυτοκινήτων. Η ΕΛΤΕΚ σήμερα εξυπηρετεί τη ζήτηση σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Κόσοβο, Ρουμανία και Σερβία, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει μια σταθερή μηνιαία αύξηση στις πωλήσεις της κατά 25%.

 

 

Πηγή ethnos.grgreveniotis.gr


Spread the love