//Γρεβενά: Με γοργούς ρυθμούς η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Νηπιαγωγείου – Ακολουθούν άλλα 12 σχολεία

Γρεβενά: Με γοργούς ρυθμούς η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Νηπιαγωγείου – Ακολουθούν άλλα 12 σχολεία

Spread the love

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης της σχολικής μονάδας όπου στεγάζεται το 1ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Γρεβενών επί της οδού Θεοδώρου Ζιάκα στο κέντρο της πόλης. Το έργο περιλαμβάνει μια σειρά οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών παρεμβάσεων που θα συνεισφέρουν σημαντικά στην ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εντός του κτιρίου καθώς η ενεργειακή αναβάθμιση που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς αναμένεται να αναμορφώσει ολοκληρωτικά τον χώρο διδασκαλίας των μικρών συνδημοτών μας.

Επιπλέον, με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, προβλέπεται η δραστική μείωση των εξόδων για θέρμανση σε μεγάλο βαθμό, πράγμα που σημαίνει ότι πέρα από την πολύτιμη εξοικονόμηση σε κρίσιμους και χρήσιμους πόρους που θα επιστραφούν στους δημότες, επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και έμπρακτα η προστασία του περιβάλλοντος.

Οι ουσιαστικές αλλαγές στο 1ο Νηπιαγωγείο αποτελούν ένα μόνο μέρος του μεγάλου σχεδιασμού των ενεργειακών αναβαθμίσεων, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, που ξεκίνησε να τρέχει η Δημοτική Αρχή σε συνολικά 13 σχολεία του Δήμου Γρεβενών μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που γίνεται πράξη μετά από διεκδικήσεις και προσπάθειες του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη και το οποίο θα εξασφαλίσει ένα σύγχρονο, οικολογικό και μη ενεργοβόρο σχολείο, συμβάλλοντας καθοριστικά σε ένα πιο υγιεινό και ανανεωμένο περιβάλλον μάθησης και γνώσης που θα παρέχει ασφάλεια και λειτουργικότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 


Spread the love