//Γρεβενά: Πάτσης, Δασταμάνης και Κορδίλας στον Μηταράκη για προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα

Γρεβενά: Πάτσης, Δασταμάνης και Κορδίλας στον Μηταράκη για προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα

Spread the love

Συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ.Νότη Μηταράκη είχε το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2020 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Στη σύσκεψη το παρών έδωσε επίσης ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ.Ανδρέας Πάτσης αλλά και ο Δήμαρχος Δεσκάτης κ.Δημήτρης Κορδίλας.

Αναλυτικότερα, ο κ.Δασταμάνης επανέλαβε αρχικά την πάγια θέση του για την άμεση εφαρμογή της αναλογικότητας στο μείζον αυτό εθνικό θέμα, περιγράφοντας αναλυτικά στον κ.Μηταράκη το δυσανάλογο βάρος που σηκώνει τα τελευταία δυο χρόνια ο Δήμος Γρεβενών σε σχέση με την υπόλοιπη Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και εκφράζοντας παράλληλα τις έντονες ενστάσεις του για το τρόπο διαχείρισης του σοβαρού αυτού ζητήματος το τελευταίο χρονικό διάστημα από όλους τους υπευθύνους.

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Γρεβενών ζήτησε, στο πλαίσιο της δίκαιης ισοκατανομής που πρέπει να υλοποιηθεί, την άμεση μείωση του υπέρμετρου αριθμού των 1300 και πλέον ατόμων που διαμένουν σήμερα σε καταλύματα των Ορεινών Γρεβενών. Επιπρόσθετα, εξασφάλισε τη δέσμευση του Υπουργού ότι θα ισχύσει η υπόσχεση του Πρωθυπουργού για την τήρηση του πλαφόν του 1% και μάλιστα ο κ.Μηταράκης μίλησε για την εφαρμογή του σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ξεχωριστά και όχι μόνο ανά τοπική Περιφέρεια.

Καταλήγοντας, ο κ.Δασταμάνης δεν συζήτησε καν την πρόταση που τέθηκε στο τραπέζι για δημιουργία κλειστής δομής στο Δήμο Γρεβενών καθώς είναι κάθετα αντίθετος στην εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής.


Spread the love