//Γρεβενά: Σε μέσο κίνδυνο για ξέσπασμα πυρκαγιάς αύριο Τρίτη

Γρεβενά: Σε μέσο κίνδυνο για ξέσπασμα πυρκαγιάς αύριο Τρίτη

Spread the love

Ο Δήμος Γρεβενών ενημερώνει τους δημότες ότι σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, προβλέπεται μέσος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 2) σε όλες τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

Η αύξηση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς οφείλεται στην επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τα επόμενα 24ωρα. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση της ΕΜΥ, τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 28/7 και της Τετάρτης 29/7 ο υδράργυρος στην πόλη των Γρεβενών θα φθάσει τους 34 και 35 βαθμούς κελσίου αντιστοίχως ενώ την Πέμπτη 30/7 και την Παρασκευή 31/7 θα αγγίξει τους 38 βαθμούς κελσίου.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως:

  • το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού
  • η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα

και συσκευές συγκόλλησης

  • η χρήση υπαίθριων ψησταριών
  • το κάπνισμα μελισσών
  • η ρίψη αναμμένων τσιγάρων

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


Spread the love