//Γρεβενά: Το νέο σενάριο που εξετάζουν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας για την έκρηξη στην αποθήκη εκρηκτικών

Γρεβενά: Το νέο σενάριο που εξετάζουν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας για την έκρηξη στην αποθήκη εκρηκτικών

Spread the love

Το ενδεχόμενο η έκρηξη στο εργοστάσιο παρασκευής εκρηκτικών υλών στην Ιτέα Γρεβενών το πρωί της Δευτέρας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους, να προήλθε από κάποια φωτιά που προηγήθηκε εξετάζει το πενταμελές Κλιμάκιο Πυροτεχνουργών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr έχουν εντοπιστεί σημάδια προηγειθήσας πυρκαγιάς όπως καμένες επιφάνειες. «Υπάρχουν πολλά ευρήματα που οδηγούν προς τα εκεί. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή» τόνιζαν αρμόδιες πηγές στο ethnos.gr. Το κλιμάκιο Πυροτεχνουργών από τη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει τις έρευνες στο σημείο της έκρηξης και θα παραμείνει στα Γρεβενά και την Πέμπτη αν χρειαστεί.

Οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας που ερεύνησαν χθες τον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου, σε αρκετή απόσταση από το σημείο της έκρηξης εκτός από χαλάσματα, μπετόν και σίδερα, εντόπισαν ανθρώπινα μέλη που ανήκουν στους τρεις νεκρούς που εκείνη την ώρα εργάζονταν στο χώρο παραγωγής του εργοστασίου.

Την ίδια ώρα, σοκαρισμένοι είναι η κοινωνία στα Γρεβενά από το τραγικό γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων. Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως, από τη μία στιγμή στην άλλη, τρεις άνθρωποι που πήγαν το πρωί στη δουλειά τους, έχασαν με τέτοιο φριχτό τρόπο τη ζωή τους.

Ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Για λόγους ασφαλείας, η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί. Οι δύο από τους τρεις νεκρούς είναι από το χωριό Δήμητρα και την πόλη των Γρεβενών ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης.Σημειώνεται ότι η τραγωδία θα μπορούσε να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού λίγα λεπτά μετά την ώρα της έκρηξης, θα έμπαιναν στον χώρο 11 ακόμη άτομα της βάρδιας.

 

Πηγή ethnos.gr


Spread the love