//Η απάντηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας στον Ζήση Τζηγκαλάγια για την μεταφορά της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας

Η απάντηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας στον Ζήση Τζηγκαλάγια για την μεταφορά της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας

Spread the love

Στο γραφείο του Νίκου Παναγιωτόπουλου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται συνωστισμός κυβερνητικών Βουλευτών με διάφορα αιτήματα. Παράλληλα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας φτάνουν προτάσεις και μέσα από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο αλλά και μέσα από δηλώσεις Βουλευτών.

Τα περισσότερα θέματα (όπως πχ η εξέλιξη κατηγοριών στελεχών) είναι προς μελέτη προκειμένου ο Υπουργός να πάρει θέση όμως υπάρχει και ένα αίτημα που ήδη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είπε ένα, προς το παρόν, «όχι».

Αφορά στην 71 Α/Μ ΤΑΞ.

Την 1η Μαΐου ο Βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας σε Δελτίο Τύπου του ανέφερε: «Μετά από βαθιά μελέτη και ανάλυση εδώ και μέρες ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ με ατράνταχτα επιχειρήματα, αυτό και μόνον αυτό που μπορεί αυτή την ώρα να κρατήσει ζωντανή την Καστοριά. Την μεταφορά της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Κιλκίς. Σε αυτή την ρεαλιστική πρόταση σωτηρίας ΚΑΛΩ ΣΕ ΣΥΣΤΟΙΧΙΣΗ ΟΛΟΥΣ τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου αλλά και όλους τους πολίτες».

Το θέμα πήγε στην Βουλή από την Ελληνική Λύση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο να λέει ένα όχι στην μεταφορά της, προς το παρόν τουλάχιστον, και να σημειώνει πως «επί του παρόντος δεν περιλαμβάνεται στην υφιστάμενη επιχειρησιακή σχεδίαση και αντίστοιχα στη Δομή Δυνάμεων σχετική πρόβλεψη για ενδεχόμενη μετακίνηση της 71ης Α/Μ ΤΑΞ από το Κιλκίς στην Καστοριά».

Όπως μάλιστα λέει ο Ν. Παναγιωτόπουλος η διάταξη των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιείται στη βάση επιχειρησιακών αναγκών και κατόπιν ενδελεχούς επιχειρησιακής σχεδίασης, με αποκλειστικό γνώμονα την εκπλήρωση της αποστολής τους και τη διασφάλιση της άμυνας και ασφάλειας της χώρας. Συναφώς, η μετεγκατάσταση Σχηματισμών – Μονάδων, εξετάζεται πάντα στο πλαίσιο βελτίωσης της υφιστάμενης οργάνωσης και εφόσον συμβάλλει στην επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ΕΔ.

 usay.gr


Spread the love