//Η Κρατική Ορχήστρα Βορείου Ελλάδος σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

Η Κρατική Ορχήστρα Βορείου Ελλάδος σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

Spread the love

ε αρχαιολογικούς χώρους της βόρειας Ελλάδας θα δώσει συναυλίες η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» – Όλο το πρόγραμμα.

Δέκα συναυλίες σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της βόρειας Ελλάδας θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Ο νέος αυτός θεσμός επιδιώκει την ανάδειξη και την αξιοποίηση των μνημείων της χώρας, μέσα από την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σύγχρονης δημιουργίας σε αυτά και ταυτόχρονα προσφέρει την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν αξιόλογες εκδηλώσεις.

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 στον αύλειο χώρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης με το σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών της ΚΟΘ, σε έργα R. Strauss, T. Susato, P. Mascagni, C. Hazell, E. Morricone, A.L. Webber, C. Debussy, J. Parker, A. Piazzolla, A. Schnittke σε μουσική διεύθυνση Δημοσθένη Φωτιάδη.

Η συναυλία θα επαναληφθεί στις 27 Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου Χαλκιδικής.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης το σύνολο ξύλινων πνευστών σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Βράνου θα εκτελέσει έργα A. Dvorak, R. Strauss. Θα ακολουθήσει περιοδεία σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού το σύνολο εγχόρδων με την μουσική διεύθυνση του Σίμου Παπάνα και τον ίδιο στο βιολί θα δώσει συναυλία με έργα Σ. Μιχαηλίδη και Α. Vivaldi (24/8), η οποία θα επαναληφθεί την επόμενη μέρα (25/8) στο Μουσείο Αιανής Κοζάνης.

Στον ίδιο χώρο την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο σεξτέτο έγχορδων με άρπα, φλάουτο και κλαρινέτο της ΚΟΘ θα εκτελέσει έργα W.A. Mozart, M. Ravel, L.v. Beethoven και μία μέρα νωρίτερα (12/9) το ίδιο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς. Ο Γιώργος Βράνος διευθύνει το σύνολο τσέλων και ξύλινων πνευστών της ΚΟΘ σε έργα Έργα A. Dvorak, J. Pachelbel, J.S. Bach, J. Klein, G. Faure, Π. Κουτσούρα, G. Sviridov, D. Shostakovich και η συναυλία θα δοθεί στα Αρχαία Στάγειρα Χαλκιδικής (28/8).

Η περιοδεία της ΚΟΘ ολοκληρώνεται με δύο εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σε μουσική διεύθυνση Έκτορα Ταρτανή και την μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη σε έργα A. Schönberg. Μ. Θεοδωράκη, J. Haydn (18/9) και στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά μια βραδιά (26/9) με κινηματογραφική μουσική του Ν. Κυπουργού, του E.Morricone και του N. Rota σε μουσική διεύθυνση Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

 


Spread the love