//Η μαγεία των γιορτών στην Καστοριά – ΦΩΤΟ

Η μαγεία των γιορτών στην Καστοριά – ΦΩΤΟ

Spread the love

Σε κορυφαίο χειμερινό προορισμό της χώρας εξελίσσεται η γραφική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής. Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό καταφτάνουν για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Καστοριά, προσθέτοντας λίγο παραπάνω χρώμα σε αυτό το απίθανο μωσαϊκό της φύσης και των ανθρώπων.

Εκτός από την πανέμορφη λίμνη, τα μακεδονίτικα αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες, την τοπική γαστρονομία και τους φιλόξενους ανθρώπους το «εκρηκτικό» μείγμα των ημερών συμπληρώνουν ο πολύχρωμος φωτεινός διάκοσμος της πόλης, το θεματικό πάρκο «Μαγική Λιμνοπολιτεία» και οι δεκάδες εορταστικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τα παραδοσιακά Ραγκουτσάρια. Διαχρονικό σημείο αναφοράς της Καστοριάς.

Φωτεινές γιορτές δίπλα στην λίμνη
Η πόλη έχει «φορέσει» τα γιορτινά της για να υποδεχτεί τους επισκέπτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι οποίοι αναμένεται να ζήσουν ένα παραμυθένιο φωτεινό σκηνικό που «καθρεφτίζεται», με το πρώτο σκοτάδι, στα νερά της λίμνης. Ο λαμπερός διάκοσμος στις κεντρικές πλατείες και στους παραλίμνιους δρόμους εντυπωσιάζει και σε συνδυασμό με το αγγελοπουλικό τοπίο της λίμνης δημιουργεί όμορφα συναισθήματα.

Δίπλα ακριβώς στη λίμνη, στη νότια είσοδο της πόλης, λειτουργεί η «Μαγική Λιμνοπολιτεία», με την οποία η Καστοριά φιλοδοξεί να συμπεριληφθεί στη λίστα με τις πόλεις που λειτουργούν χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα, προκειμένου να ενισχύσει την προσέλευση επισκεπτών και την περίοδο των εορτών.

Στο καρουζέλ/Photo: Περικλής Μεράκος
Λιμνούπολη/Photo: Περικλής Μεράκος

 

Δεν είναι μόνο το παγοδρόμιο, το καρουζέλ και το λούνα πάρκ που προσελκύουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Είναι και τα σπιτάκια, όπως αυτό του Άη Βασίλη με το γραμματοκιβώτιο και το έλκηθρο απ’ έξω, όπου λαμβάνουν μέρος δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες. Το σκηνικό συμπληρώνουν όμορφα events με εντυπωσιακούς ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους και ξεκαρδιστικούς διασκεδαστές που δίνουν το δικό τους χρώμα στο παραμυθένιο σκηνικό.

Ο Δήμος Καστοριάς, εκτός από το παραμυθένιο πάρκο της «Μαγικής Λιμνοπολιτείας» δίπλα στην λίμνη, διοργανώνει και δεκάδες μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρεια, με αποκορύφωμα τα θρυλικά Ραγκουτσάρια.

Διαβάστε την συνέχεια στο travel.gr

 


Spread the love