//Η Μαρία Αντωνίου για την 3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Μαρία Αντωνίου για την 3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Spread the love

Ημέρα υπενθύμισης στα κράτη και στις κοινωνίες ότι ανάμεσα μας ζουν άτομα διαφορετικά, που χρήζουν αποδοχής,  σεβασμού και ίσων ευκαιριών.

Στέκομαι πάντα στο πλευρό αυτών των αγωνιστών της ζωής. Πολιτική μας βούληση είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δίκαιη και ανθρώπινη, μια κοινωνία αλληλεγγύης, μακριά από το ρατσισμό και τους αποκλεισμούς οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας.

Ως ΝΔ αγωνιζόμαστε για την πλήρη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία, σε κάθε έκφανση της σύγχρονης ζωής και κοινωνίας, με στόχο να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των υπολοίπων πολιτών.

Η Κυβέρνησή μας δεν αρέσκεται στα λόγια, αλλά προχωρά σε πράξεις.

Σήμερα εγκαινιάσαμε το νέο ανελκυστήρα και τις διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί για να γίνει η Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους. Ένα εμβληματικό έργο, που θα επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα στον Ιερό Βράχο.

Παράλληλα έχουμε θέσει σε δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων με Αναπηρία, που προβλέπει προσβασιμότητα σε όλους και παντού.

Η σημερινή μέρα, λοιπόν, ας αποτελέσει σημείο αναφοράς, ευαισθητοποίησης και προβληματισμού για ακόμη περισσότερες δράσεις και παρεμβάσεις από όλους μας.

Όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι !


Spread the love