//Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνει με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος το 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ ποντιακών χορών στην Κοζάνη

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνει με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος το 16ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ ποντιακών χορών στην Κοζάνη

Spread the love

 Την έγκριση δαπάνης για τη συνδιοργάνωση του 16ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ ποντιακών χορών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος,  εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια στην Οικονομική Επιτροπή Π.Δ.Μ. της 4ης Οκτώβριου 2022.

Πρόκειται για μια πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, όπου θα λάβουν χώρα χοροθεατρικά δρώμενα με τη συμμετοχή πολυάριθμων χορευτών δεκάδων Πολιτιστικών Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, με προτροπή της Περιφερειακής Αρχής, στο πλαίσιο προβολής του ποντιακού Ελληνισμού, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 από τις 11 π.μ. και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, θα πραγματοποιείται ανοικτή εκδήλωση όπου θα παρουσιάζεται στο κοινό η ποντιακή διατροφή και η μεταποίηση γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και ζυμαρικών με τη μέθοδο και την τέχνη όπως αυτή κληρονομήθηκε από την πρώτη γενιά των προσφύγων στην Ελλάδα.

Η Περιφερειακή Αρχή είναι αδιάλειπτα αρωγός των πολιτιστικών δρώμενων σε κάθε γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας, αναδεικνύοντας την παράδοση σε όλες της τις μορφές. Η παράδοση αποτελεί αλυσίδα που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους και η επαφή με τις ρίζες μας, τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό μας είναι αναγκαία για την ιστορική συνέχεια του έθνους.

 


Spread the love