//Η Βρετανία δίνει τεράστια αμοιβή σε εθελοντές ηλικίας 18-3 ετών που θα μολυνθούν σκόπιμα με κορωνοϊό

Η Βρετανία δίνει τεράστια αμοιβή σε εθελοντές ηλικίας 18-3 ετών που θα μολυνθούν σκόπιμα με κορωνοϊό

Spread the love

Η Βρετανία ξεκινάει νέα έρευνα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με κλινικές δοκιμές σε ασθενείς που θα νοσήσουν εθελοντικά με κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι εθελοντές θα είναι μεταξύ 18 και 30 ετών και θα λάβουν «μισθό» πάνω από 5.000 ευρώ για κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Στην κλινική δοκιμή, που θα ξεκινήσει σε ένα μήνα, έως και 90 υγιείς εθελοντές ηλικίας 18-30 ετών θα λάβουν την μικρότερη δυνατή ποσότητα ιού σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον «καραντίνας», προκειμένου οι επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα το πώς ο ιός επηρεάζει τους ανθρώπους, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι επιστήμονες.

Ο στόχος αυτής της δοκιμής είναι να κατανοήσουμε πως ο ιός μολύνει τους ανθρώπους και με ποιόν τρόπο μεταδίδεται μεταξύ μας.

Οι εθελοντές θα λάβουν αποζημίωση περίπου 100 ευρώ την ημέρα (£88) για κάθε ημέρα που θα διαρκέσει η μελέτη. Ενώ η παρακολούθηση τους θα συνεχιστεί για περίπου ένα χρόνο, όπως μεταδίδει το reuters.

Ακόμη, σύμφωνα με την Guardian, οι εθελοντές θα είναι νεαροί και ιγιείς ώστε να είναι πραγματικά μικρός ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών. Σύμφωνα με την ομάδα που αναλαμβάνει την κλινική μελέτη, οι εθελοντές θα μολυνθούν με το αρχικό στέλεχος του ιού το οποίο κυκλοφορούσε στην Αγγλία το περασμένο καλοκαίρι, παρά κάποιο στέλεχος το οποίο πρόσφατα εμφανίστηκε.

Η συνολική αμοιβή των συμμετεχόντων θα φτάσει περίπου τις 4,500 λίρες, δηλαδή πάνω από 5000 ευρώ.

Πηγή: Reuters, TheGuardian


Spread the love