//Κάλεσμα για αιμοδοσία από την Ένωση Στρατιωτικών Καστοριάς

Κάλεσμα για αιμοδοσία από την Ένωση Στρατιωτικών Καστοριάς

Spread the love

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν Καστοριάς παρακαλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, στο κτήριο του Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς από ώρα 08:30πμ έως 13:30μ.μ.  Ας δείξουμε ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη και την κοινωνική μας ευαισθησία. Οι ανάγκες σε αίμα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Και σε αυτή την αιμοληψία, αιμοδοτούμε υπέρ της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργήσει η Ένωση μας με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς» και αριθμό μητρώου στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών 13961, σημειώνοντας τα αντίστοιχα πεδία στο έντυπο που συμπληρώνουμε σε κάθε αιμοδοσία.

Υπενθυμίζεται ότι:

Η τράπεζα αίματος στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά αίματος των συναδέλφων μελών του σωματείου μας. Όσες και όσοι συνάδελφοι μπορούν και  επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντικά , παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο διαχειριστή για την Ένωση μας κ. Μαρινέλη Χρήστο στο τηλ. 6944857472-6980265146 ή να στείλουν email στο espeekas@poes.gr.

Σκοπός της λειτουργίας της τράπεζας αίματος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς είναι:

α) Η δημιουργία αποθέματος αίματος για την αντιμετώπιση αναγκών των συναδέλφων  και των οικογενειών τους.

β) Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Εθελοντής αιμοδότης μπορεί να γίνει καθένας που έχει ηλικία από 18 έως 62 ετών, εφόσον είναι υγιής. Οι άνδρες μπορούν να δώσουν αίμα έως και τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ενώ οι γυναίκες έως και τρείς (3) φορές το χρόνο. Το μεσοδιάστημα μεταξύ 2 αιμοδοσιών δεν μπορεί να είναι μικρότερο των τριών (3) μηνώνΔικαιούχοι μονάδων αίματος της τράπεζας αίματος του σωματείου μας είναι οι συνάδελφοι με τις οικογένειες τους.

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι όπως προσέλθουν μαζικά καθώς η προσφορά αίματος αποτελεί κορυφαία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η άμεση εξεύρεση αίματος συντελεί καθοριστικά στην έγκαιρη και αίσια έκβαση πολλών περιστατικών και απαλλάσσει τους ενδιαφερόμενους από την αγωνία και το άγχος για την εξεύρεση αίματος.

poes.gr


Spread the love