//Καστοριά: Δύο νεογέννητα αρκουδάκια εντοπίστηκαν σε χωράφι – ΒΙΝΤΕΟ

Καστοριά: Δύο νεογέννητα αρκουδάκια εντοπίστηκαν σε χωράφι – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Γεννητούρια στην Καστοριά όπου δύο πανέμορφα αρκουδάκια 10 ημέρων βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε χωράφι.

Μοναδικές φωτογραφίες με αρκουδάκια μόλις 10 ημερών είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μία αρκούδα είχε κάνει τη φωλιά της και μόλις είχε γεννήσει, όταν ο ιδιοκτήτης άρχισε να οργώνει το χωράφι του.

Η μητέρα αρκούδα φαίνεται πως… ενοχλήθηκε με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τη φωλιά της. Αυτό το γεγονός κινητοποίησε τις οργανώσεις «Αρκτούρος», «Καλλιστώ», αλλά και το υπουργείο. Αμέσως οι φορείς έσπευσαν στο σημείο, απέκλεισαν την περιοχή και έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η αρκούδα θα επιστρέψει στα μωρά της.

Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να τα αναλάβει ο Αρκτούρος και να μεγαλώσουν και να ζήσουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας, να τρέφονται με μπιμπερό και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η μητέρα αρκούδα ωστόσο επέστρεψε και βρήκε τα μωρά της.

Ο υπεύθυνος περίθαλψης άγριων ζώων «Εταιρείας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς», Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για το περιστατικό.

«Το περιστατικό έγινε σε οικισμό πριν μπούμε στην πόλη της Καστοριάς, σε απόσταση 300 μέτρων από τον οικισμό. Είναι ένα φαινόμενο που πολλές φορές αντιμετωπίζουν οι νεαρές αρκούδες, να πηγαίνουν να γεννούν κοντά σε οικισμούς, για τους λόγους ότι περνώντας τα αρσενικά εάν είναι μέσα στο δάσος, μπορεί να σκοτώσουν τα θηλυκά και να ξαναζευγαρώσουν, αφήνοντας τους δικούς τους απογόνους», είπε αρχικά.

«Έτσι η αρκούδα πήγε να γεννήσει κοντά σε οικισμό, ο άνθρωπος πήγε να καθαρίσει το χωράφι του και χάλασε την φωλιά της αρκούδας. Μάλιστα ο άνθρωπος μου είπε, επειδή εγώ έβγαλα τις φωτογραφίες, ότι δεν τα είδε καθόλου την αρκούδα, η τσάπα πήγε μισό μέτρο από την αρκούδα κι σηκώθηκε. Συνήθως όταν είναι νεογέννητα τα μωρά της, η αρκούδα δεν σηκώνεται καθόλου», συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Για την παύση των αγροτικών εργασιών στο χωράφι δήλωσε πως, «για έναν με 1,5 μήνα δεν θα γίνουν εργασίες στο εν λόγω χωράφι, όσο να σηκωθούν τα μωρά και να περπατήσουν να φύγουν μόνα τους ασφαλή από τον χώρο. Εμείς είμαστε συνεχώς στην περιοχή. είναι επιλογή του ζώου να φύγει, απλά είναι πάρα πολύ μωρά τα αρκουδάκια, και το ζώο καταλαβαίνει ότι δεν έχει ασφάλεια για τα μικρά του. Εάν αρχίσουν λίγο να περπατάνε, θα φύγουν. Το φυσιολογικό είναι να ζήσουν εκεί. Μόνο εάν η μητέρα δεν εμφανιζόταν θα τα έπαιρνε ο Αρκτούρος».

 

Πηγή megatv.com


Spread the love