//Καστοριά: Ενώπιον του Εισαγγελέα οι συλληφθέντες στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής – Δηλώσεις Αλέξη Κούγια για την υπόθεση – ΦΩΤΟ

Καστοριά: Ενώπιον του Εισαγγελέα οι συλληφθέντες στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής – Δηλώσεις Αλέξη Κούγια για την υπόθεση – ΦΩΤΟ

Spread the love

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Καστοριάς πέρασαν σήμερα τα 14 άτομα, που συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα στον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, στην Φλώρινα.

Οι εφτά από τους συλληφθέντες είναι αστυνομικοί του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου και, μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς που συνελήφθησαν χθες, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι συλληφθέντες είχαν ζητήσει προθεσμία για την απολογία τους για σήμερα Παρασκευή, μετά την οποία εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν αν κριθούν προφυλακιστέοι.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, κάποιες από τις οποίες κακουργηματικού χαρακτήρα, περιλαμβάνονται στη δικογραφία, στην οποία εμπλέκονται συνολικά 128 άτομα.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, να έχουν διευκολύνει έναντι αμοιβής την είσοδο ή έξοδο Αλβανών πολιτών από τη χώρα σε 1.700 περιπτώσεις, με τα συνολικά κέρδη να υπολογίζονται σε 680.000 ευρώ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας διεξήγαγε έρευνα, μετά από καταγγελίες, που έγιναν τον περασμένο Απρίλιο και προέβη στις πρώτες συλλήψεις την περασμένη Δευτέρα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ως συνήγορος ενός από τους συλληφθέντες, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ανέφερε πως “σήμερα η υπόθεση θα λάβει την πραγματική της διάσταση” κάνοντας λόγο για “υποθέσεις που δημιουργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κυρίως σε περιόδους πριν από τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.”.

 

Πηγή ertnews.gr | Σοφία Ζουζέλη


Spread the love