//Καστοριά: Για 7η φορά πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας – «Η φαντασία πάει…σχολείο»

Καστοριά: Για 7η φορά πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας – «Η φαντασία πάει…σχολείο»

Spread the love

Για 7η φορά πραγματοποιείται στις 15, 16 &17 Μαΐου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας: «Η φαντασία πάει…σχολείο», το οποίο συνδιοργανώνεται από τους Συμβούλους και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς σε συνεργασία με τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, των Δήμων Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Σκοπός της εκπαιδευτικής δράσης η απόκτηση θετικής στάσης των παιδιών προς το βιβλίο, η καλλιέργεια δεξιοτήτων φιλαναγνωσίας, η ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή 28 Νηπιαγωγεία και 28 Δημοτικά Σχολεία αλλά και 7 Γυμνάσια της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς.

Την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μαΐου 39 συγγραφείς, ποιητές και εικονογράφοι θα επισκεφθούν τα σχολεία μας προκειμένου να συνομιλήσουν με μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς και να πλαισιώσουν τις δραστηριότητες φιλαναγνωσίας που οργανώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης την Παρασκευή 17 Μαΐου θα υλοποιηθούν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς επιμορφωτικά βιωματικά εργαστήρια, τα οποία θα παρακολουθήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα την Τετάρτη 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν από τους συγγραφείς και τους εικονογράφους σε συνεργασία με τις τοπικές Δημοτικές Βιβλιοθήκες δημιουργικές απογευματινές εκδηλώσεις για παιδιά και γονείς, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
Τετάρτη, 15 Μαΐου
 Ώρα 18:00

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Περίπατος Μυστηρίου στη Καστοριά: Έγκλημα στη Βιβλιοθήκη

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΡΙΚΑ «Μυστήρια στο μίξερ»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΗΣΟΥ
ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ «Ένα όνομα για τον φίλο μας»

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ
ΣΑΜΑΡΤΖΟΠΑΝΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ “Το σεντούκι του παππού”

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ
ΤΣΙΓΓΟΥ ΣΤΕΛΛΑ “Αγκαλιά-ΖΩ τα παραμύθια”


Spread the love