//Καστοριά: Κύκνος δέχθηκε επίθεση από σκύλους, το ταίρι του προσπάθησε να τον προστατεύσει

Καστοριά: Κύκνος δέχθηκε επίθεση από σκύλους, το ταίρι του προσπάθησε να τον προστατεύσει

Spread the love

Ο αρσενικός κύκνος έκανε κύκλους γύρω από το θηλυκό, με ανοιχτές τις φτερούγες, προκειμένου να το προστατεύσει από τα σκυλιά. Χάρη στην παρέμβαση περαστικών το πτηνό μεταφέρθηκε τραυματισμένο σε κέντρο περίθαλψης και το αρσενικό δεν έφυγε από το πλευρό του θηλυκού. Παραμένει δίπλα στο ταίρι του, στο αναρρωτήριο, φροντίζει τα φτερά του θηλυκού και βγάζει κραυγές όταν πάει να την πλησιάσει κάποιος.

 

Το θηλυκό τραυματίστηκε από επίθεση που δέχθηκε από αδέσποτους σκύλους. «Οι πρωινοί περιπατητές που βρεθήκαν μετά από λίγη ώρα στο σημείο, έσωσαν την κατάσταση. Η εικόνα απερίγραπτη… Ο ένας κύκνος να κάθεται κάτω ανήμπορος και ο άλλος να μάχεται κάνοντας κύκλους με ανοιχτές τις φτερούγες του διώχνοντας τα σκυλιά», περιέγραψε στο ΑΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την «Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμός Περίθαλψης Άγριων Ζώων Καστοριάς», ο οποίος περιέθαλψε το τραυματισμένο πουλί.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατάφερε να πλησιάσει το θηλυκό, με ήρεμες κινήσεις, υπό το επιθετικό βλέμμα του αρσενικού, το πήρε στον αγκαλιά του και περπάτησε έως τον σταθμό περίθαλψης, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά.

«Όταν έφτασα κοντά, γυρνώντας το κεφάλι μου συνειδητοποίησα ότι ο σύντροφός της με είχε πάρει στο κατόπι και ήρθε μαζί μου στον σταθμό, άνοιξα την πόρτα πήγα προς το χώρο περίθαλψης… αυτός πάντα δίπλα μας υπομονετικός, να βγάζει μικρές κραυγές μέχρι να περιποιηθούμε τα τραύματά της. Αφότου τελειώσαμε και την περάσαμε στο αναρρωτήριο, ήρθε μαζί της και κάθισε δίπλα της… θα είναι εκεί», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

 

Σήμερα το πρωί, όταν πήγε να δει το τραυματισμένο θηλυκό, είδε τον σύντροφό της να περιποιείται με μεγάλη αφοσίωση τα πούπουλά της. «Εύχομαι να γίνει καλά γιατί έχει μεγάλα τραύματα στη πλάτη. Πάντως το ταίρι της, θα είναι εκεί», πρόσθεσε.

 

Οι κύκνοι, εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι μαζί μια ζωή. Ακόμη και όταν χηρέψει το ένα, δύσκολα ζευγαρώνει πάλι». Γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο ζευγάρι, καθώς τους πέρασε «δακτυλίδια» πριν από λίγο καιρό, όταν έφτασαν στην Καστοριά.

«Το αρσενικό ήταν από την Κρήτη, το θηλυκό από την Εύβοια, πέρασαν λίγο από την Αθήνα για περίθαλψη και ταξίδεψαν οδικώς, με λίγους μήνες διαφορά, για την Καστοριά, όπου τους δακτυλίωσα, απελευθερώθηκαν και έγιναν ζευγάρι», ανέφερε.

 

Πηγή lifo.gr


Spread the love