//Καστοριά: Συγκίνησε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Ίωνα Δραγούμη – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καστοριά: Συγκίνησε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Ίωνα Δραγούμη – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουλίου, στην αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην Καστοριά, η εκδήλωση αφιερωμένη στον Ίωνα Δραγούμη που σήμερα 31 Ιουλίου (κατά τραγική σύμπτωση ήταν και τότε Παρασκευή) συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την δολοφονία του.

Την εκδήλωση, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς, επιμελήθηκε η ιστορικός κα Πόλυ Μπλιάγκα, η οποία έκανε εκτενή αναφορά σε πτυχές της ζωής του σπουδαίου αυτού πολιτικού και διπλωμάτη, που έχει καταγωγή από το Βογατσικό. Παράλληλα ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδόπουλος ανέγνωσε αποσπάσματα από επιστολές και σημειώσεις του ημερολογίου του Ίωνα Δραγούμη.

Η κα Μπλιάγκα αναφέρει για την εκδήλωση:

Εχθές το βράδυ 30 Ιουλίου 2020, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην Καστοριά, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στον Ίωνα Δραγούμη με τίτλο: Ίων Δραγούμης, Διπλωμάτης-οργανωτής του Μακεδονικού Αγώνα. Ήταν μια όμορφη, γλυκιά βραδιά καθώς η ζέστη του καύσωνα είχε καταλαγιάσει εκεί κοντά στις 10 η ώρα και το ακροατήριο τόσο σιωπηλό και σεβάσμιο που θα νόμιζε κανείς πως βρισκόμασταν σε εκκλησία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα της εκδήλωσης

 

 


Spread the love