//Καστοριά: Τους συνέλαβαν να μεταφέρουν παράνομα 30 φιάλες ψυκτικού υγρού

Καστοριά: Τους συνέλαβαν να μεταφέρουν παράνομα 30 φιάλες ψυκτικού υγρού

Spread the love

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε αγροτική-δασική περιοχή της Καστοριάς, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν 30 φιάλες με ψυκτικό υγρό συνολικού βάρους 329 κιλών

Συνελήφθησαν προχθες (25-07-2020) το μεσημέρι, σε αγροτική-δασική περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, δύο (2) 60χρονοι ημεδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας περί αυτοκινήτων, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε αγροτική-δασική περιοχή της Καστοριάς, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο άνευ κρατικών πινακίδων, με οδηγό και συνοδηγό τους προαναφερόμενους και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -30- φιάλες που περιείχαν ψυκτικό υγρό (φρέον), συνολικού βάρους -329- κιλών.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, οι ανωτέρω είχαν εισάγει-παραλάβει από κοινού τις φιάλες, από μη φυλασσόμενη διάβαση της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, στερούμενοι παραστατικών εισαγωγής, εκτελωνισμού και δασμολόγησης αυτών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • -30- φιάλες ψυκτικού υγρού (φρέον), συνολικού βάρους -329- κιλών,
  • το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,
  • -2- κινητά τηλέφωνα και
  • -2- κάρτες sim,

ως μέσα τέλεσης λαθρεμπορίας, κατά παράβαση των διατάξεων του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στoν κ. Εισαγγελέα  Πρωτοδικών Καστοριάς.


Spread the love