//Καστοριά: Τροχαίο ατύχημα με θύμα ζαρκάδι – BINTEO

Καστοριά: Τροχαίο ατύχημα με θύμα ζαρκάδι – BINTEO

Spread the love

Τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένα ζαρκάδι συνέβη το βράδι της Δευτέρας, στον επαρχιακό δρόμο Κορομηλιάς – Κορέστεια. Σύμφωνα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, του υπεύθυνου του Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Καστοριάς, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου  η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΎΡΟΥ βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου ώστε να διασώσει το άτυχο ζώο.

 

Η ανάρτηση του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου: 

Όταν πέσει το σκοτάδι αρχίζει άλλος χρόνος για εμάς και μαζευόμαστε σε ασφαλή μέρη για να περάσουμε την νύχτα μας . Για κάποιους άλλους τότε ξεκινά η μέρα τους και αρχίζουν δειλά – δειλά να δραστηριοποιούνται προς εύρεση της τροφής τους με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτα σε δεκάδες κινδύνους…ένας από τους μεγαλύτερους είναι το οδικό δίκτυο.

Δυστυχώς σήμερα προστέθηκε άλλο ένα ατύχημα με ένα πανέμορφο ζαρκάδι στον επαρχιακό δρόμο Κορομηλιά – Κορέστεια . Το συγκεκριμένο σημείο είναι συχνό πέρασμα πολλών και διαφόρων ζώων , τά τελευταία δυόμισι χρόνια έχασαν την ζωή τους 6-7 ζαρκάδια .

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΎΡΟΥ ακούραστα βρέθηκε στην περιοχή για άλλη μία φορά να διαχειριστεί ένα ακόμη αρκετά δύσκολο περιστατικό ώστε να διασώσει το άτυχο ζώο .
Για πολλοστή φορά τονίζουμε για την ασφάλεια των οδηγών και των ζώων οι επαρχιακοί δρόμοι δεν είναι ασφαλής και πρέπει να έχουμε χαμηλές ταχύτητες… ΤΟ ΠΌΔΙ ΣΤΟ ΦΡΈΝΟ !!! Σήμανση δεν ξέρουν διαβάζουν τα ζώα .

(Στο περιστατικό βρέθηκαν η Αστυνομία το Δασαρχείο καί η ΟΑΕ τού Αρκτούρου)

 


Spread the love