//Κεπαπτσόγλου για νέο ΕΣΠΑ: Να αξιοποιήσουμε το τοπικό έμψυχο δυναμικό που μένει άνεργο – ΒΙΝΤΕΟ

Κεπαπτσόγλου για νέο ΕΣΠΑ: Να αξιοποιήσουμε το τοπικό έμψυχο δυναμικό που μένει άνεργο – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Το πλαίσιο σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και η πορεία υλοποίησης της τρέχουσας συζητήθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής και της ΜΟΔ, στον Δήμο Άργους Ορεστικού.

Για μια ακόμη φορά, επισημάνθηκαν τα υψηλά ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων που παρουσιάζει ο Δήμος Άργους Ορεστικού, αλλά και η ετοιμότητά του ενόψει του νέου ΕΣΠΑ. Με δεδομένο λοιπόν τον τεράστιο όγκο έργων (ύψους 55 εκατομμυρίων ευρών περίπου) που έχει να διαχειριστεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία διαθέτει προσωπικό μόλις 6 (!) ατόμων (+ 2 ειδικοί συνεργάτες), ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, πρότεινε την αξιοποίηση τοπικού έμψυχου δυναμικού που θα λειτουργεί επικουρικά στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Όπως εξήγησε, αυτό μπορεί να γίνει με χρηματοδότηση από την τεχνική βοήθεια της Περιφέρειας (ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας) και προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων). Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Άργους Ορεστικού θα μπορεί να υποστηρίζεται από μηχανικούς της περιοχής για την ωρίμανση μελετών και την επίβλεψη των έργων, κι έτσι να τα ολοκληρώσει γρήγορα και παράλληλα να εξασφαλίσει νέα.

Την πρόταση αυτή δέχτηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. Κασαπίδης, επισημαίνοντας πως αυτό το μοντέλο λειτουργίας θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας.

Επιπλέον ο κ. Κεπαπτσόγλου πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση για την αξιοποίηση του πέτρινου σχολείου του Βογατσικού με τη δημιουργία μουσικού σχολείου, το οποίο θα ξεφεύγει από τα συμβατικά όρια και σε συνδυασμό με τις κατασκηνώσεις Βογατσικού θα αποτελεί ένα πρωτοποριακό και υποδειγματικό κέντρο μουσικής εκπαίδευσης για παιδιά από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και τα Βαλκάνια. Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας δεσμεύτηκε για τη διαμόρφωση ενός ειδικού προγράμματος ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρικής Επένδυση) που θα αφορά στοχευμένα τα ΑΜΕΑ με την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Αμμουδάρας και του ΚΕΦΙΑΠ.

Να επισημάνουμε ότι παρόντες στη συνάντηση ήταν ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Καλλιόπη Κυριακίδου, Νίκος Λυσσαρίδης και Γιώργος Βαβλιάρας, οι Αντιδήμαρχοι Άργους Ορεστικού Δημήτρης Ευαγγελίδης, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυραντζάς και Χρήστος Εμμανουήλ, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται ο Πάνος Κεπαπτσόγλου, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, οθόνη και εσωτερικός χώρος


Spread the love