//Κεπαπτσόγλου: Το πρώτο «πράσινο» Κολυμβητήριο σε όλη την Ελλάδα – Πότε θα είναι έτοιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Κεπαπτσόγλου: Το πρώτο «πράσινο» Κολυμβητήριο σε όλη την Ελλάδα – Πότε θα είναι έτοιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Σάρκα και οστά πρόκειται να λάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα το Κλεστό Κολυμβητήριο στην πόλη του Άργους Ορεστικού, για το οποίο ήδη έχει προκυρηχθεί διαγωνισμός για τον ανάδοχο κατασκευής του. Για το θέμα μίλησε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κεπατσόγλου.

Ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, υπογράμμισε πως θα είναι το πρώτο «πράσινο» κολυμβητήριο σε όλη την Ελλάδα, όσο αφορά την ενεργειακή του λειτουργία και την εξοικονόμηση των δαπανών, ενώ τόνισε πως πολύ σύντομα θα αρχίσει και η κατασκευή του, στο χώρο που σήμερα βρίσκεται το γήπεδο πδοσφαίρου 7Χ7, το οποίο θα μεταφερεθεί στο χώρο του ΔΑΚ.

Ακόμα ο κ. Κεπαπτσόγλου ανέφερε ότι το Κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο από την στιγμή που θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του, κάτι που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο κλειστού τύπου με συνολικό προϋπολογισμό 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Χάρη στα θερμομονωτικά πάνελ και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του, θα έχει μηδενικό σχεδόν ενεργειακό κόστος λειτουργίας, τόσο για τη θέρμανση της πισίνας, όσο και για τη θέρμανση του χώρου και τη λειτουργία των συστημάτων αφύγρανσης, μέσω της διαδικασίας του net metering.

Η κολυμβητική δεξαμενή θα έχει διαστάσεις 25 x 15,50 x 2,0 μέτρα και έξι διαδρόμους, ώστε να φιλοξενεί και αγώνες water polo. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, αυτόματο σύστημα κάλυψης της κολυμβητικής δεξαμενής για την ελαχιστοποίηση της εξάτμισης και φορητό σύστημα μείωσης του βάθους της, ώστε να χρησιμοποιείται για εκμάθηση κολύμβησης μικρών παιδιών, για φυσικοθεραπεία ΑΜΕΑ σε υδάτινο περιβάλλον, καθώς και για άλλες δραστηριοτήτες.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου για το μεγάλο έργο πνοής

 


Spread the love