//Κέρκυρα: Απίστευτη ιστορία – Εξαφανίστηκαν 150 δικογραφίες – ΒΙΝΤΕΟ

Κέρκυρα: Απίστευτη ιστορία – Εξαφανίστηκαν 150 δικογραφίες – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Μια απίστευτη ιστορία, αποκάλυψε στον αέρα της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του OPEN, ο δικηγόρος Γιώργος Καλούδης ο οποίος έκανε λόγο για εξαφάνιση δεκάδων ποινικών δικογραφιών στην Κέρκυρα.

 

Ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας, ανέφερε πως πρόκειται συγκεκριμένα 150 δικογραφίες. Σημείωσε πως πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός στα δικαστικά χρονικά της Ελλάδας.

Τόνισε πως οι εν λόγω δικογραφίες δεν έχουν εκδικαστεί και δεν έχουν βρεθεί παρά την έρευνα. «Συνολικά 150 δικογραφίες είναι οριστικά εξαφανισμένες: Ή έχουν καεί, ή έχουν πεταχτεί στη θάλασσα, ή είναι κρυμμένες. Πάντως είναι παραγεγραμμένες. Αυτό είναι το σημαντικότερο απ’ όλα», συνέχισε.

Σημείωσε δε πως ακόμη 1.100 ποινικές δικογραφίες βρέθηκαν μετά από επέμβαση των εισαγγελέων Κέρκυρας μέσα σε μια γιάφκα, κρυμμένες 15 χιλιόμετρα από την πόλη. «Αυτό συνέβη τον Οκτώβρη του 2020. Τις είχε κρύψει μια εισαγγελική λειτουργός στο σπίτι μιας φίλης της! Για μένα, το γεγονός κραυγάζει από μόνο του. Δεν μπορεί να έχει μετατεθεί ένας εισαγγελικός λειτουργός και να έχει παραδώσει όλο το υλικό που είχε και οι δικογραφίες να είναι κρυμμένες σε ένα σπίτι και μάλιστα φουρνάρισσας;», συνέχισε.

 

«Από τον Αύγουστο του 2019 έως και τον Μάρτιο ή Απρίλιο του 2020, η ίδια εισαγγελική λειτουργός, είχε σπίτι της και επέστρεψε σταδιακά 13.500 δικογραφίες!» είπε ο κ. Καλούδης, τονίζοντας πως το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην Ελλάδα.

 

«Δεν έχουν καταγραφεί αυτές, δεν έχουν καταχωρηθεί, δεν έχει εξακριβωθεί 100% εάν έχουν παραγραφεί όλες οι δικογραφίες ή κάποιες μπορούν να διασωθούν. Σε αυτές περιλαμβάνονται πλημμελήματα και κακουργήματα και δεν είναι πρόσφατες, ανάγονται έως 18 χρόνια πίσω», κατήγγειλε ο δικηγόρος, εκτιμώντας πως οι περισσότερες δικογραφίες έχουν παραγραφεί χωρίς ποτέ να δικαστούν.

Η συγκεκριμένη λειτουργός βρίσκεται στην Κέρκυρα, ενώ για το περιστατικό, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και το συμβούλιο εφετών του νησιού έχουν διατάξει ανάκριση. Για την υπόθεση έχει οριστεί εφέτης ανακριτής.

 

Πηγή ethnos.gr


Spread the love