//Κίνητρα για την κατασκευή μπαταριών στη Δυτική Μακεδονία

Κίνητρα για την κατασκευή μπαταριών στη Δυτική Μακεδονία

Spread the love

Χατζηδάκης (Θέμα 104,6): Αύριο το πακέτο για την ηλεκτροκίνηση – Κίνητρα για την κατασκευή μπαταριών

Πακέτο για την ηλεκτροκίνηση θα παρουσιάσει αύριο η κυβέρνηση, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ανέφερε στον Θέμα 104,6 ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Γιάννη Πρετεντέρη.

«Η πράσινη οικονομία είναι στην καρδιά αυτού του πακέτου. Αύριο βγαίνει μπροστά το νομοσχέδιο του δικού μας υπουργείου για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης» περιέγραψε ο υπουργός, καθώς στο πακέτο θα περιλαμβάνονται κίνητρα για την κατασκευή μπαταριών στη δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη, ενώ στα 1,7 δισ ευρώ θα φτάσει η ενίσχυση της Ελλάδας για την απολιγνιτοποίηση τόνισε ο υπουργός από το πακέτο των 32 δισ ευρώ του ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης.

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει πρόταση στην ΕΕ για το λιγνιτικό πόρο και ανακοίνωσε κύμα χρηματοδότησης για ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (και υδρογόνο) το επόμενο διάστημα στη χώρα.

«Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο καθορίζει που επιτρέπεται και που δεν επιτρέπεται», η τοποθέτηση ανεμογεννητριών ξεκαθάρισε ο υπουργός και αναφορικά με τις αιτιάσεις περί αισθητικής των κατασκευών και πρόσθεσε «θα πάμε στις καθαρές μορφές ενέργειας και αυτό που απομένει είναι οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά. Ορισμένοι στην Ελλάδα δεν θέλουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Τι απομένει; Τα κεριά!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, «η Τουρκία είχε ξεκινήσει και επί ΣΥΡΙΖΑ και τώρα να κάνει κάτι διαφορετικό» εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης και εκτίμησε πως «η Τουρκία έχει μια αναθεωρητική ιμπεριαλιστική πολιτική, η οποία συνδέεται με τη συμπεριφορά του Ερντογάν, καθώς περνούν τα χρόνια».

Πηγή: newmoney.gr


Spread the love