//Κοινωνικό μέρισμα λίγο πριν το Πάσχα, ποιοι είναι πιο κοντά στην πληρωμή

Κοινωνικό μέρισμα λίγο πριν το Πάσχα, ποιοι είναι πιο κοντά στην πληρωμή

Spread the love

Πριν από περίπου 10 μέρες, στη δημοσιότητα ήρθε σενάριο για παροχή voucher 100 ευρώ για ψώνια σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Στη συνέχεια, το voucher 100 ευρώ έγινε δώρο Πάσχα, όπως δόθηκε τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους και σε δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

 

Αυτό το μοντέλο αναμένεται να ακολουθηθεί και τώρα, με τις πληρωμές να τοποθετούνται πριν το Πάσχα. Οι πληρωμές θα αφορούν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τους δικαιούχους και του βοηθήματος των Χριστουγέννων.

Η τελική απόφαση για το ύψος του επιδόματος και το εύρος των δικαιούχων θα ανακοινωθεί όταν ξεκαθαρίσει το ύψος της ανάκαμψης της χώρας για το 2022.

Το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να ακολουθήσει μοντέλο ανάλογο με εκείνο των μέτρων στήριξης για τον κορονοϊό, το οποίο αναδείχθηκε το πιο αποδοτικό πανευρωπαϊκό, αφού κάλυψε τα 2/3 των επιπτώσεων στα εισοδήματα των πολιτών.

 

Με ειδικό αλγόριθμο θα γίνεται διαφορετική αξιολόγηση. Ο μηχανισμός αυτός που ψάχνει ποιοι είναι πιο ευάλωτοι και που θα μοριοδοτούνται με βάση τις συνολικές «ευπάθειες» που έχουν απέναντί ​​τους στις ανατιμήσεις.

Δηλαδή συνοπτικά θα εκτιμήσει:

  • Χαμηλό ή και μεσαίο εισόδημα
  • Είδος του εισοδήματος
  • Μία και μοναδική πηγή εισοδήματος
  • Σύνθεση νοικοκυριού

Ωστόσο, για άλλες κατηγορίες εισοδημάτων που θα αυξηθούν, οι υποψήφιοι θα μειωθούν ή καθόλου πιθανότητες επιλογής.

 

Πηγή dikaiologitika.gr


Spread the love