//Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση θανάτων και fake statisticks

Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση θανάτων και fake statisticks

Spread the love

Για αντιστροφή της πραγματικότητας κάνει λόγο η ΝΔ καλύπτοντας πλήρως το διευθυντή του γραφείου τύπου του κυβερνώντος κόμματος Νίκο Ρωμανό, του οποίου την αποπομπή είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της ανάρτησής του κ. Ρωμανού στα social media όπου παρέθετε δύο γραφήματα, ένα από αυτά που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας για τους θανάτους από covid στην Ελλάδα και ένα με δημοσκοπικά ευρήματα.

Δημιουργική στατιστική

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του ενοχλήθηκαν που ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, κατέδειξε ότι με την γελοία δημιουργική στατιστική τους, αντιστρέφουν την πραγματικότητα παίζοντας με νεκρούς» αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει:

«Δεν τους ενόχλησε η αθλιότητα της εργαλειοποίησης θανάτων μέσω Syriza statistics. Τους ενόχλησε ότι την αποκαλύψαμε.

Κάποτε έστηναν fake συντονιστικά για να αποκρύψουν νεκρούς, σήμερα δημιουργούν fake statistics για να τους πολλαπλασιάσουν, στοχοποιώντας σταθερά όποιον τους ξεμπροστιάζει.

Θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτή τους την αθλιότητα και να ζητήσουν συγγνώμη, πρωτίστως από τις οικογένειες των θυμάτων.

Υ.Γ. Επισυνάπτεται το διάγραμμα των Syriza statistics που παρουσίασε στη τελευταία συνέντευξη τύπου του ο κ. Τσίπρας και το διάγραμμα του ECDC για τις ίδιες χώρες και την ίδια περίοδο» .

Βαραίνει στο ακέραιο

Από την μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για χυδαιότητα τονίζοντας ότι «βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη».

«Ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που δεν ντράπηκε να συγκρίνει ανθρώπινες απώλειες με δημοσκοπήσεις, παραμένει ακόμα στη θέση του; Η ευθύνη της συγκεκριμένης χυδαιότητας βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Αθλιότητα

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία τόνιζε:

«Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, σε δημοσίευσή του στο Twitter, είχε την έμπνευση να συμπεριφερθεί χειρότερα ακόμα και από τα πιο αισχρά τρολ του Ίντερνετ: δίπλα στο γράφημα του Π.Ο.Υ, με τους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού από την πανδημία στην Ελλάδα, παρέθεσε δημοσκοπήσεις.

Η απύθμενη χυδαιότητα και η αλαζονεία του κ. Ρωμανού δεν συνιστούν τίποτε άλλο παρά μόνο ύβρι για την αγωνία των πολιτών και τους συγγενείς των θυμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης ή θα στείλει τον κ. Ρωμανό εκεί όπου του αρμόζει ή υιοθετεί αυτή την αθλιότητα».

Στατιστική θεώρηση

Η χτεσινή επίμαχη ανάρτηση στα social media του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού είχε ως εξής:

«Αριστερά οι θάνατοι απο covid με τη στατιστική θεώρηση ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε χθες ο κ. Τσίπρας (πηγή ΠΟΥ). Δεξιά, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων με την ίδια ακριβώς στατιστική θεώρηση (πηγή Pulse)».


Spread the love