//Κοζάνη: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης με υπολογιστή που τελέστηκε σε βάρος 53χρονης

Κοζάνη: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης με υπολογιστή που τελέστηκε σε βάρος 53χρονης

Spread the love

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, υπόθεση απάτης με υπολογιστή, που τελέστηκε σε βάρος 53χρονης ημεδαπής, στην πόλη της Κοζάνης.

Ειδικότερα, η 53χρονη κατήγγειλε ότι μέσα Μαρτίου του 2023, άγνωστο άτομο αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, παρουσιάζοντάς της ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό (e-banking) της. Στη συνέχεια, μετέφερε το χρηματικό ποσό των -9.100- ευρώ από το λογαριασμό της σε έτερο τραπεζικό λογαριασμό, δημιούργησε άυλη κάρτα στην οποία μετέφερε το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ με το οποίο προέβη σε αγορά κρυπτονομισμάτων, ενώ αποπειράθηκε να μεταφέρει και το χρηματικό ποσό των -8.000- ευρώ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 49χρονης ημεδαπής, η οποία είναι κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκε το χρηματικό ποσό των       -9.100- ευρώ, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.


Spread the love