//Κοζάνη: Στους «δρόμους» έμποροι και επαγγελματίες – Τεράστια αυτοκινητοπομπή για τις επιπτώσεις της καραντίνας

Κοζάνη: Στους «δρόμους» έμποροι και επαγγελματίες – Τεράστια αυτοκινητοπομπή για τις επιπτώσεις της καραντίνας

Spread the love

Εν μέσω βροχόπτωσης και πραγματοποιώντας αυτοκινητοπομπή προς στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ (Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας), διαμαρτυρήθηκαν έμποροι και επαγγελματίες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Οι διαμαρτυρίες αφορούν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, μετά από μήνες συνεχόμενης καραντίνας. Εν μέσω βροχόπτωσης, εκατοντάδες οχήματα έφτασαν κορνάροντας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, όπου τριμελής αντιπροσωπεία συμμετεχόντων στην αυτοκινητοπομπή συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, Γεώργιο Κασαπίδη, και του επέδωσε το ψήφισμα με τα αιτήματα των φορέων.

Ως άμεση προτεραιότητα, οι έμποροι θέτουν την «άμεση οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια ως αποζημίωση για τα εποχιακά εμπορεύματα που βρίσκονται αδιάθετα στα καταστήματά τους», την απαλλαγή τους από όλες τις υποχρεώσεις «που είναι για τις 31-12-2020», καθώς και την τοποθέτηση των υπευθύνων πολιτικών παραγόντων για το πώς θα ανταπεξέλθουν οικονομικά οι οικογένειές τους, καθότι, όπως σημειώνουν, «οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν βασικά θέματα επιβίωσης».

Διευκρίνισαν, τέλος, ότι δεν αντιμάχονται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που λαμβάνονται από την Πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά διεκδικούν πρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους.

Δείτε το βίντεο από το kozanilife.gr

 


Spread the love