//Κύπρος: Παραιτήθηκε η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους

Κύπρος: Παραιτήθηκε η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους

Spread the love

Την παραίτηση της τρικομματικής «κυβέρνησης» ΚΕΕ-ΔΚ-ΚΑ υπέβαλε ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ στον Τουρκοκύπριο πρόεδρο, Ερσίν Τατάρ.

Όπως αναφέρει το sigmalive, σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Σανέρ επικαλείται για την παραίτηση το πρόβλημα απαρτίας στη «Βουλή», τις εξελίξεις εντός των δύο εκ των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης» και κάποια προβλήματα που προέκυψαν εντός της «κυβέρνησης».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σανέρ σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι η τρικομματική «κυβέρνηση» σχηματίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν τότε τα τρεία κόμματα και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη «βουλή» στις 19 Δεκεμβρίου.

Κύριος στόχος τους, ανέφερε, ήταν να περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσκολίες την πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες, θεωρώντας ότι «πετύχαμε και στα δύο».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει ότι η έλλειψη απαρτίας στη «Βουλή» εμποδίζει την «κυβέρνηση» από του να παράγει έργο και να αντιμετωπίσει τις διάφορες ανάγκες αλλά και να ανταποκριθεί στο «νομοθετικό» έργο.

Καταληκτικά, σημείωσε, το ότι η πρόταση που έκανε με καλή πρόθεση, όπως τόνισε, για τον καθορισμό ημερομηνίας πρόωρων «βουλευτικών» απορρίφθηκε και από τους συνομιλητές του σε αυτή τη «βουλή» «δεν είδαμε την απαραίτητη κατανόηση και στήριξη».


Spread the love