//Μ. Αντωνίου: Η Καστοριά σε Πιλοτικό Πρόγραμμα Απασχόλησης για ανέργους 18-66 ετών – Το είπαμε – το κάναμε !

Μ. Αντωνίου: Η Καστοριά σε Πιλοτικό Πρόγραμμα Απασχόλησης για ανέργους 18-66 ετών – Το είπαμε – το κάναμε !

Spread the love

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα συνδυασμένων δράσεων, το οποίο υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης για ανέργους 18-66 ετών στο Νομό Καστοριάς.

Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συμβουλευτική, πιστοποιημένη κατάρτιση και απασχόληση και θα είναι στοχευμένο στην κάλυψη ειδικοτήτων που εμφανίζουν προοπτικές μόνιμης απασχόλησης.

Ο προϋπολογισμός θα φτάσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ για τις 4 περιοχές που αφορά, ποσό προερχόμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και σε πρώτο στάδιο οι ωφελούμενοι θα είναι 17.750 άνεργοι. Οι δράσεις ξεκινούν το 2023.

Όπως δηλώνει η κ. Αντωνίου:

«Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη για την ένταξη και της Καστοριάς στο ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα απασχόλησης. Θα είναι μία ανάσα για την ακριτική μας περιοχή και θα συμβάλει στην συγκράτηση του πληθυσμού στις εστίες του. Μέλημα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η εφαρμογή πολιτικών που μειώνουν την ανεργία και δίνουν κίνητρα στους νέους να μείνουν στη χώρα».


Spread the love