//Ματαιώθηκε το πανηγύρι στο Δρέπανο Κοζάνης – Πόσα έσοδα χάνει ο δήμος

Ματαιώθηκε το πανηγύρι στο Δρέπανο Κοζάνης – Πόσα έσοδα χάνει ο δήμος

Spread the love

Το Kozanimedia παρουσιάζει την επίσημη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για τη ματαίωση του πανηγυριού στο Δρέπανο:

“Ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Κυριακίδης για το 1οθέμα έθεσε υπόψη του Συμβουλίου το από 01-06-2020 υπηρεσιακό σημείωμα της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, του Δήμου Κοζάνης το οποίο έχει ως εξής:Με την 52/2020 ΑΔΣ εγκρίθηκε η διεξαγωγή των εμποροπανηγύρεων Δρεπάνου, Παναγίας Φανερωμένης και Νιαημέρου.

Ειδικά για την εμποροπανήγυρη Δρεπάνου, προβλέπεται η διεξαγωγή της, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος –6 έως 8 Ιουνίου 2020.Με την υπ’ αριθμ Δ1α/Γ.Π. οικ. 27805 ΚΥΑ, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1640Β/30-4-2020, απαγορεύονταν έως και την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 η λειτουργία των αγορών του άρθρου 38 του ν.4497/2017 (εμποροπανηγύρεις).

Με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 33465 ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2807Β/31-5-2020, οι εμποροπανηγύρεις πλέον μπορούν να διεξαχθούν με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. (μονοδρομήσεις, κενά μεταξύ πάγκων, απολυμάνσεις κ.α.)Σημειώνουμε ότι οι εκκλησίες ακόμα λειτουργούν με περιορισμένο αριθμό πιστών. Δεδομένου ότι οι λόγοι που επέβαλλαν την αποφυγή συναθροίσεων δεν έχουν εκλείψει. Τονίζουμε ότι η εμποροπανήγυρη Δρεπάνου είναι μεγάλης κλίμακας αφού : α) συγκεντρώνονται πέραν των 140 εκθετών, οι οποίοι μαζί με μέλη οικογενειών τους ή υπαλλήλους τους δραστηριοποιούνται αλλά και διαμένουν στον περιβάλλοντα χώρο. β) Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εκθέτες άλλων νομών και Περιφερειών.γ) δημιουργείται σημαντικός πόλος έλξης του κοινού, όπου δεν μπορεί να ελεγχθεί η πυκνότητα κίνησης και συνωστισμού. δ) Η άποψη του Τ.Σ. Δρεπάνου είναι θετική, αν και δεν μας έχει κοινοποιηθεί γραπτώς η γνωμοδότηση αυτή. Φορείς από τους οποίους ζητήθηκε η άποψη (Ιατρικός Σύλλογος, Τροχαία, ΕΟΔΥ) συγκλίνουν στην ματαίωση μιας τόσο μεγάλης εμποροπανήγυρης, με μεγάλο πλήθος εκθετών από διάφορα μέρη τη επικράτειας. Εισηγούμαστε την ματαίωση της εμποροπανήγυρης αυτής.Τα έσοδα του Δήμου εκ των τελών, θα προσέγγιζαν το ποσό των 25.000 ευρώ Παρόλα αυτά η θρησκευτική εορτή του Αγίου Πνεύματος, αναμένεται να δημιουργήσει σημαντική επισκεψιμότητα στον Ι.Ν. Δρεπάνου. Για την εξυπηρέτηση του κοινού, εισηγούμαστε την έγκριση διεξαγωγής υπαίθριας αγοράς 24ωρώναπό την παραμονή της εορτής 7-6-20 και ώρα 17.00 έως την ημέρα εορτασμού (8-6-20) και ώρα 16,59 για τρεις θέσεις πώλησης χαλβά.

Περισσότερα

εδώ

Πηγή: kozanimedia.gr


Spread the love