//Μειωμένοι οι θάνατοι το πρώτο 8μηνό του 2020 σε σχέση με το 2019 σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Μειωμένοι οι θάνατοι το πρώτο 8μηνό του 2020 σε σχέση με το 2019 σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Spread the love

Εντύπωση προκαλούν τα επίσημα στοιχεία, που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία) τα οποία αφορούν τους αριθμούς θανάτων στη χώρα κατά τις πρώτες 35 εβδομάδες του 2020 σε σχέση με αυτό της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή το 2019 και αναδημοσιεύει ο ditikostipos.gr από την επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας.

Την ώρα που η χώρα πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού και καθημερινά ανακοινώνονται δεκάδες θάνατοι από τον ΕΟΔΥ, τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΝ δείχνουν μείωση στον αριθμό των θανάτων κατά 0.27%. Να διευκρινίσουμε ότι τα στοιχεία αφορούν τις 35 πρώτες εβδομάδες, δηλαδή περίπου 8 μήνες, από Ιανούριο μέχρι περίπου τον Αύγουστο. Δηλαδή στα στοιχεία αυτά δεν έχουν υπολογιστεί οι θάνατοι του Σεπτεμβρίου, του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου.

Επίσης στα στοιχεία δεν διευκρινίζεται η αιτία θανάτων, καθώς τα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούς τις αιτίες είναι μέχρι το 2018.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που παραθέτουμε αναλυτικά παρακάτω, κατά τις πρώτες 35 εβδομάδες του 2020 οι θάνατοι ήταν συνολικά 86.093 έναντι του ίδιο χρονικού διαστήματος, δηλαδή του 2019 που ανήλθαν σε 86.322

Φυσικά δεν μπορούν προς το παρόν να συναχθούν συμπεράσματα για όλο το έτος, καθώς τα στοιχεία, όπως έχουμε αναφέρει, αφορούν τις 35 πρώτες εβδομάδες και για τις δύο χρονιές, που πρακτικά σημαίνει πως δεν υπάρχει εικόνα για το αντίστοιχο διάστημ πέρυσι με αυτό που διανύουμε τώρα.

Σε καμιά περίπτωση -και το τονιζούμε αυτό- δεν θέλουμε να εγείρουμε αμβιβολίες, αλλά επειδή κάθε στατιστικό στοιχείο έχει την αξία του, την ώρα που αρκετός κόσμος είναι τρομοκρατημένος, να καταδείξουμε με τα πλέον επίσημα στοιχεία που έχει δώσει η ΕΛΣΤΑΤ, πως δεν χρειάζεται πανικός, αλλά απόλυτα σωστή διαχείριση της κατάστασης. Με ηρεμία να τηρούμε τα μέτρα, όπως έχουν επισημάνει οι ειδικοί και είμαστε βέβαιοι πως όλα θα πάνε καλά!

Τέλος να επισημάνουμε ότι τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 16 Νοεμβρίου

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

 

 


Spread the love